Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №446 від 29.04.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

Образився і пішов за 18 кілометрів

Дев’ята година вечора. По краю проїзної частини йде худорлявий 12-річний хлопчик. По обидва боки дороги - поля, з яких дме сильний, пронизливий вітер. А трасою на великій швидкості мчать автомобілі… І нікому з водіїв не спало на думку зупинитися і дізнатися, що робить наодинці той хлопчина.

- Під’їхавши до хлопчика, я побачив, що він одягнутий зовсім не по погоді, - розповідає старший інспектор 1-го взводу ДПС Рівненської роти для ОДДЗ УДАІ УМВС Олександр КОСИНСЬКИЙ, який із колегами у той час патрулював автодорогу. - Легкий, шкільний піджачок, одягнутий на футболку та літні капці без шкарпеток. Я в нього запитав, що сталося. Але він промовчав. Тоді я поцікавився, чи він не втік, бува, з дому. Хлопчина покивав головою і сказав, що таки втік.

Після нетривалої розмови з Володимиром (так звали втікача), працівники ДАІ дізналися, що він втік з домівки після невеликого конфлікту. А проживає хлопчина у бабусі в селі Мізоч Здолбунівського району. Як з’ясувалося пізніше, хлопчик зі своїм товаришем без дозволу бабусі забрався у хату, аби пограти на комп’ютері.

- Він, напевно, думав, що вдома нікого немає, - розповів рідний дядько Володимира Юрій. - Знайшов ключі, зайшов у хату та зачинився зсередини.

- Ми почали його сварити за те, що він без дозволу заходить в хату, - говорить бабуся Неля Іванівна. - Хто знає: може, там гроші на видному місті лежать чи інші цінні речі. І чоловік мій його вдарив. Володя, напевно, розсердився і втік з дому.

Пізніше бабуся правоохоронцям розповіла, що Володя взагалі-то хороший, але, напевно, дуже сумує за батьками, які поїхали на заробітки. І це вже не перший випадок, коли хлопчик втікає.

Сам Володя не захотів пояснити, чому втік з домівки. Не розповів він і про те, куди йшов.

- А, між тим, 12-річний хлопець пройшов близько 18 кілометрів пішки і, якби не працівники ДАІ - невідомо, що могло з ним статися, - зазначає старший інспектор СЗГ УДАІ УМВС Світлана МАРКО. - Весь цей час бабуся бігала селом зі сльозами на очах і шукала його. Але після телефонного дзвінка від працівників ДАІ жінка зрозуміла, що її онуку нічого не загрожує.

29.04.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.04.2010p. 
На головну сторінку