Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №228 від 23.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нові умови

Абітурієнти складатимуть письмові тести

Вже в нинішньому році абітурієнти при вступі до вищих навчальних закладів будуть складати письмові тести. Про це йдеться в нових умовах прийому у ВНЗ України, затверджених Міністерством освіти й науки. Винятки передбачені лише для деяких напрямів (мистецтво, архітектура, фізичне виховання і т.п.), на яких залишаться так звані творчі іспити.

За інформацією видання «СЕЙЧАС», ВНЗ повинні узгоджувати шкалу переведення балів сертифікатів абітурієнтів, які проходили внутрішнє тестування, з Українським центром оцінювання якості освіти.

ВНЗ не можуть встановлювати різні критерії оцінювання вступних робіт за одними й тими ж напрямами в залежності від форми навчання - бюджетної або контрактної. Для випускників довузівської підготовки, які досягли успіхів у навчанні, ВНЗ можуть резервувати не більше 40 відсотків місць державного замовлення.

Окремо передбачені квоти для сільської молоді в залежності від напряму навчання. Наприклад, на навчання у ВНЗ залізничного транспорту їй виділено 50 відсотків місць держзамовлення. Поза конкурсом будуть зараховуватися інваліди у віці до 18 років.

Також у документі вказано, що в загальному конкурсі на програми спеціалістів і магістрів зможуть взяти участь випускники-бакалаври, незалежно від того, на контрактних чи державних місцях вони навчалися. За ними залишається право вибору вищого навчального закладу для подальшого навчання.

23.02.2006ЛIГАБiзнесIнформ



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2006p. 
На головну сторінку