Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №450 від 27.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розкрито

Чиновники погоріли на хабарі

На початку травня 30-річна рівнянка повідомила працівників міліції про те, що наприкінці квітня в одному з кафе двоє працівників Дубенської міської ради вимагали у неї хабар у розмірі п’яти тисяч гривень. Такою була ціна оформлення договору оренди земельної ділянки на території колишньої зони відпочинку “Острівок” для організації ігрового майданчика гри у пейнтбол.

Втім, із загальної суми хабара було передано лише дві тисячі гривень, решту грошей “вимагачі” мали отримати саме того дня, коли їх упіймали.

“На гарячому” затримали головного спеціаліста одного з управлінь міськради співробітники департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України. У чоловіка вилучили три тисячі гривень. Наразі підозрювані затримані і знаходяться в ІТТ Дубенського МВ УМВС.

Тим часом, Дубенська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара). Суд вирішуватиме долю хабарників, адже їм “світить” позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років. На додачу “горе-хабарники” позбудуться права обіймати певні посади чи займатися подібною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

27.05.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.05.2010p. 
На головну сторінку