Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №455 від 01.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відзначили

День народження Основного Закону

В Україні 28 червня святкували День Конституції. Цього дня 14 років тому парламентарі ухвалили Основний Закон держави. З нагоди національного свята в обласному академічному музично-драматичному театрі відбулися урочистості, в яких взяли участь високопосадовці області та міста.

Останнім часом все більше говорять про невідповідність Конституції нинішнім реаліям і необхідність адаптувати деякі статті під існуючі економічну, соціальну і правову ситуації. З цього приводу перший заступник голови обласної ради Валентин КОРОЛЮК зазначив: “З кожним днем норм дотримуються все більше. Однак сьогодні держава потребує не стільки редагування Конституції, як економічних та реформаторських змін у країні”.

- Нашу Конституцію Венеціанська комісія Ради Європи визнала однією з кращих конституцій серед демократичних країн світу, - заявив голова РОДА Василь БЕРТАШ. - Ровесники Конституції зараз сидять за шкільними партами і від нас залежить, чи житимуть вони у цивілізованій правовій країні, Основний Закон якої пильно стоятиме на сторожі їхніх прав і свобод.

Цікаво, що у США, де конституція була прийнята однією з найперших і вважається чи не найдемократичнішою, немає національного свята, присвяченого Основному Закону. Подібна ситуація і в більшості європейських країн. Заступник міського голови Галина КУЛЬЧИНСЬКА спробувала пояснити, чому в нашій країні до Конституції таке ставлення: “Для нашої нації вона є чимось більшим, ніж просто Основний Закон, оскільки стала ще одним символом державності, як герб, гімн чи прапор. Шкода, що багато людей досі сприймають її як політичний, а не правовий документ”.

01.07.2010Володимир СТРУС



Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2010p. 
На головну сторінку