Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №455 від 01.07.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

Чудеса Рівненщини в Україні

У минулі вихідні делегація на чолі з заступником Голови ВРУ Миколою Томенком відвідали на Рівненщині два об’єкти: пам’ятку часів Середньовіччя Дубенський замок й оборонну споруду Тараканівський форт, які є у переліку номінантів від області другого етапу загальноукраїнської акції “7 чудес України: замки, фортеці, палаци”. Наразі на перемогу претендує понад сотня об’єктів з різних куточків України, і перелік ще поповнюється.

Основною метою проведення акції є своєрідна інвентаризація, опис всіх замків, фортець та палаців України, тобто складання карти, також аналіз сучасного стану збереженості цих пам’яток, розкриття їх історико-культурного потенціалу і встановлення перспектив залучення інвестицій у музейно-екскурсійну, готельну й туристичну сфери. Кінцевим же результатом проведення акції Микола Томенко визначає розробку комплексної стратегії підтримки, реконструкції та відновлення архітектурно-історичних пам’яток за рахунок коштів Державного та місцевих бюджетів, а також коштів приватних осіб.

Акція проходить у три етапи, при цьому останній триватиме до грудня 2010 року. У результаті будуть обрані 7 чудесних замків, фортець, палаців України і 7 замків, фортець, палаців, які знаходяться під загрозою швидкої руйнації та зникнення.

Повний перелік об’єктів, які претендують на перемогу в акції, можна знайти на офіційному сайті проекту http://7chudes.in.ua/.

01.07.2010



Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2010p. 
На головну сторінку