Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №461 від 12.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У місті

“Тролейбусникам” видали зарплату

“Тролейбусникам” видали зарплату

Ще на початку червня тролейбусне підприємство “Рівнеелектроавтотранс” мало борг перед своїми працівниками у 912 тисяч гривень, наразі ж заборгованість із зарплати повністю погасили.

Проблеми із затримкою заробітної плати почалися ще у лютому. Протягом наступних місяців видавали лише по 30 відсотків від розміру зарплати. А оскільки штат працівників складає 540 чоловік - сума набігла чимала. Причину такого скрутного фінансового становища пояснюють так: попередній уряд із запланованих 8,5 мільйонів гривень не віддав підприємству третину.

У минулому місяці на рахунок “Рівнеелектроавтотранс” надійшло 2,28 мільйона гривень: перевезення - 944 тисяч гривень, державна компенсація за безкоштовні перевезення - 829 тисяч гривень, за пільгові перевезення студентів - 357 тисяч гривень, власно зароблені кошти від оренди та рекламних послуг (майже половина тролейбусів - носії зовнішньої реклами) - 148 тисяч гривень.

За словами директора КП “Рівнеелектроавтотранс” Степана ЗАГИНЕЯ, нове керівництво держави почало виділяти підприємству більше коштів і саме завдяки наданій у липні державній компенсації, вдалося так швидко погасити усі борги. Також значний прибуток підприємство отримало від збільшення вартості проїзду до однієї гривні.

Маємо те, що маємо

З 75 наших тролейбусів, 60 одиниць (!) через “старість” потребує заміни. Є низькорентабельні маршрути, а саме - №4, 6, 9. Порівняно високий дохід приносить лише маршрут №3. У середньому ж тролейбус за годину заробляє приблизно 70 гривень, при цьому слід враховувати витрати на електроенергію, зарплату водію і кондуктору. Пільгова категорія пасажирів складає 71 відсоток. Надзвичайно гостра проблема із захворюваністю працівників тролейбусів: через постійний контакт з різними групами населення, на лікарняному постійно перебуває близько 12 відсотків.

Подорожчання не буде

Хоча “Рівнеелектроавтотранс” і має державні дозволи на підняття цін, згідно з рішенням міськвиконкому до листопада поточного ро-ку, вартість проїзду не збільшиться, а подальші зміни відбуватимуться залежно від фінансової ситуації всередині підприємства і в державі в цілому.

12.08.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 12.08.2010p. 
На головну сторінку