Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №229 від 02.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

П

П'ять причин,

через які «Наша Україна» не хоче підписувати коаліційну угоду з Блоком Юлії Тимошенко

Приводом для зібрання головою обласної організації політичної партії «Батьківщина» Юрієм ПРОКОПЧУКОМ (на фото) прес-конференції послужили інсинуації довкола запропонованої лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко Угоди про створення Коаліції демократичних сил України. Зокрема, за його словами, підписанню згаданого документа перешкодили п'ять причин, через які «Наша Україна» не хоче приєднатися до коаліції.

- Мене сьогодні хвилює ситуація, коли бачу бігборди «Не зрадь майдан!», які декларують повну відданість помаранчевим ідеалам, - каже Юрій Прокопчук. - Водночас, угода, котру чекає, мабуть, уся Україна, не підписується в тому вигляді, в якому, на моє глибоке переконання, вона має бути укладена.

Як повідомив лідер РОО «Батьківщина», причиною цьому виявилося ігнорування окремими представниками з команди Майдану декількох пунктів. Так, наприклад, виборчим штабом «Нашої України» відредаговано пункт 2.7, в якому йшлося про те, що Кучма та члени його команди, винні у багатьох скоєних злочинах, повинні понести сувору відповідальність перед законом. «Власне, саме позиція і Юлії Тимошенко, і видних політиків, і польових командирів Майдану, і самого Віктора Ющенка, котрі йшли на вибори під лозунгом «Бандити повинні сидіти в тюрмах!», непохитна в тому, що злочинці змушені понести покарання за злодіяння. Однак цього не зроблено, - веде Юрій Прокопчук. - Більше того, підписання меморандуму з Віктором Януковичем дало підставу, щоб, фактично, оголосити амністію всім тим, хто «ламав людей через коліно», хто фальшував вибори, хто має нести кримінальну відповідальність за те, що було скоєно в першому та другому турах президентських виборів».

Далі, зі слів лідера обласної організації «Батьківщина», «Наша Україна» «згубила» пункт 2.9, яким учасники Коаліції зобов'язалися скасувати ганебну угоду від 04.01.06 між НАК «Нафтогаз України» та кримінальним «РосУкрЕнерго» про так звані нові умови постачання газу в Україну і притягнення до відповідальності чиновників, винних у державній зраді. Водночас, «Наша Україна» не захотіла, як твердить Юрій Прокопчук, включити до угоди пункт 2.10 про відмову від спорудження на території Київської області світового могильника ядерних відходів. «Наша Україна, - продовжує він, - відмовилася від пункту 2.14, в якому йдеться про повернення у державну власність вкрадених минулою владою стратегічних об'єктів української промисловості».

Проте найпринциповішим, за висловом лідера обласної організації партії, виявився пункт угоди 2.16, в якому йшлося про те, що учасники коаліції демократичних сил зобов'язуються не створювати жодних союзів з Януковичем. «На цьому питанні, - говорить Юрій Прокопчук, - хотів би зупинитися окремо, оскільки, знаєте, скільки було спекуляцій довкола, що, мовляв, Блок Юлії Тимошенко веде якісь перемовини з Партією регіонів. Це повна нісенітниця, адже саме згаданий пункт 2.16 був єдиним непорушним в угоді, оскільки між Юлією Тимошенко та Віктором Януковичем не може бути ніякої співпраці ні до виборів, ні після них. На жаль, чомусь саме цю умову «Наша Україна» відхилила, що насторожує через поширення чуток про підписання угоди між «Нашою Україною» та Партією регіонів».

02.03.2006Василь ГЕРУС



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2006p. 
На головну сторінку