Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №465 від 09.09.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наболіле

Дах будинку дитини може розвалитися

Міському будинку дитини потрібно вирішити дві нагальні проблеми: терміново відремонтувати дах, якому 31-й рік минає, та отримати нову побутову техніку, на заміну тої, що вийшла з ладу цього літа.

За словами заступника головного лікаря Рівненського будинку дитини Віри КОБИЛЯНСЬКОЇ, бюджетних коштів вистачає на комунальні послуги, зарплату працівникам та часткове харчування дітей, все інше - спонсорська допомога. Побутову техніку, наприклад, дарують гіпермаркети. А враховуючи щоденне навантаження, найбільше на пральні машини, техніка швидко ламається.

- Найсуттєвіша проблема - дірявий дах, - розповідає Віра Кобилянська. - Він може не витримати і нас просто заллє водою, а незабаром - зима… До того ж є побоювання й щодо опалення: спочатку в закладі працювала індивідуальна котельня, що цілком влаштовувало. Згодом нас перевели на централізоване опалення, а як відомо, у мережах часто бувають перебої, при цьому більшість наших вихованців мають вроджені вади здоров’я і часто хворіють. Добре, що хоч гіпермаркети допомогли - подарували електричні обігрівачі, які хоча й не дуже, але все ж обігрівають приміщення.

Взагалі Рівненський будинок дитини, по великому рахунку, функціонує завдяки спонсорській допомозі. У планах найближчого майбутнього - зробити для дітей соляну шахту, яка досить ефективна для лікування дихальних шляхів. Також необхідно завершити ремонт ізолятора. Абсолютно все це - за кошти й матеріали спонсорів, тож доводиться вибивати кожну копійку й плиточку.

09.09.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 09.09.2010p. 
На головну сторінку