Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №472 від 28.10.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гаряча тема

Студентський нудизм, або давайте свідомо керувати гаманцем

Студентський нудизм, або давайте свідомо керувати гаманцем

Під стінами Верховної Ради 20 жовтня відбулося грандіозне дійство. Тисячі українців, які з’їхалися до Києва влаштували нардепам справжній “сюрприз”. У такий спосіб вони вирішили підтримати масштабний рух проти закриття секонд-хендів.

За словами керівників ідейного руху “Original people” (м.Рівне) Іллі ІЛЬЧУКА та Юлії ДУДКО, малозабезпечений українець вже давно не соромиться придбати зношену одежину, просто не маючи іншого виходу. Адже 80% українців (а це близько 37 млн. осіб) живуть за межею бідності, і 2,5 кг одягу в рік на одну особу, вартістю 12,5 грн - не те, що не багато, це мізерно: одна курточ-ка для дитини, або один костюм для чоловіка - на рік.

Саме тому обурені українці були готові відстоювати своє слово, незважаючи ні на жахливу погоду, ні на нульову реакцію влади. Ключовою селебріті-персоною, якій також була не байдужа ця проблема, став Кузьма Скрябін, який погодився виступати не тільки головним ведучим мітингу, але й відіграти годинний концерт.

Не соромлячись, Андрій Кузьменко заявив: “В Італії, Англії, Франції, Чехії.. всюди є секонд-хенди. У всіх країнах є прошарок людей, який собі не може дозволити ходити одягатися в бутіках чи великих супермаркетах. Вони йдуть у секонд-хенд, то є нормальна людська практика. А те, що депутати витворяють є підтвердженням їх віддаленості від людей і незнання їх проблем”.

За словами лідера студентського руху Іллі Ільчука, гардероб за стипендіальні кошти, на жаль, - є космосом для сучасної молоді, саме тому second hand став цілком прийнятною альтернативою.

Рівненські студенти заявили, що не припинять свої дії доки “секонд-хендівське питання” не буде вирішене на їх користь. І пообіцяли наступного разу на знак протесту влаштувати багатолюдний флешмоб у центрі столиці.

28.10.2010



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2010p. 
На головну сторінку