Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №478 від 09.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Є чим пишатися

Мусульманські десерти по-рівненські

Мусульманські десерти по-рівненські

Іран зацікавився топінгами та сиропами, які продукує рівненська агропереробка. Вони стануть основою десертів у тамтешніх барах, орієнтованих на безалкогольний відпочинок релігійного населення. Вийти на ринки Прикаспійського регіону та Росії місцевим підприємцям допомогла поїздка в Астраханську область Російської Федерації.

- Ми знайшли чимало ринків збуту та переговорили впродовж двох днів зі стількома потенційними партнерами, з якими б не зустрілися і за два місяці, - так на прес-конференції резюмувала результат перебування в Астраханській області генеральний директор ТОВ ВТП “Агропереробка” Ольга РУДОМСЬКА. - Ми працювали за галузями, кожен у своїй групі, а тому спілкувалися зі спеціалістами, які знаються на якості та вартості продукції. Було приємно, коли під час “сліпої” дегустації, наш продукт за витонченістю смаку ідентифікували з французькими аналогами. Тому й отримали відразу чотири пропозиції про співпрацю від партнерів з Азербайджану, Казахстану, Ірану і звісно ж Росії.

Окрім товарів агропереробки, Іран зацікавився сільськогосподарською продукцією Рівненщини. Зокрема кукурудзою та фуражним зерном. Натомість астраханцям припали до смаку консервовані гриби, овочі та м’ясо, презентовані облспоживспілкою. Також вони зголосилися купувати неткані матеріали для будівництва доріг. В ефективності використання геотекстилю довго переконувати не довелося, росіяни вже нині поспішають включити його придбання до кошторисів реконструкції автомагістралей на 2011 рік. Водночас, директор ТОВ “Ізотерм-С” Юрій Торгун домовився про поставку обладнання російській стороні задля спільного виробництва пінопласту. А тамтешні Міністерство промислової політики та будівельні компанії вивчають зразки продукції Івано-Долинського спецкар’єру.

Втім економічна співпраця - не єдиний напрям двостороннього співробітництва. Астраханцям цікавий і культурологічний продукт, зокрема, домовлено про обмін колективами між областями. А вже наступного року, завдяки співпраці туроператорів, маленькі астраханці разом із батьками приїдуть на Рівненщину в гості до Діда Мороза, який живе у верхівських лісах Острозького району. Тож запланували розробити маршрут, який би сповна презентував сусідам туристичний потенціал краю. Від того зиск матимуть і суміжні галузі області.

Усі наміри підкріпили документом - голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ та губернатор Астраханської області Олександр Жилкін підписали Угоду про торгово-економічну, науково-технічну і культурну співпрацю регіонів. Очільник області також запевнив, що на цьому пошук закордонних партнерів для місцевих підприємців не завершено. Він доручив фахівцям проаналізувати пропозиції від бізнесу Рівненщини та підшукати охочих купувати їх продукцію за межами області та держави.

- Нині підприємства краю виробляють якісну та конкурентноспроможну продукцію і влада всіляко допомагатиме нарощувати економічний потенціал, - зауважив Василь БЕРТАШ, і додав, що нові міжнародні зв’язки, а відтак і ринки збуту, - найкращий практичний, а не декларативний крок назустріч бізнесу.

09.12.2010Яна КАЛИНЕЦЬ



Рівне-Ракурс №10 від 09.12.2010p. 
На головну сторінку