Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №488 від 17.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пілотний проект

Обрали Мирогощу

Рівненська область - одна з чотирьох областей України, які Глобальний Екологічний Фонд (GEF) обрав для участі в пілотному проекті “Зелена школа - зелена громада”, який фінансуватиметься Програмою малих грантів GEF.

Заходи з енергозбереження представники Фонду спільно з місцевою владою реалізовуватимуть у Дубенському районі, зокрема, на базі Мирогощанської загальноосвітньої школи.

Коштом Фонду громадські активісти уже розпочали аудит 9 навчальних закладів району. Як пояснив голова районної ради Олександр ДЕХТЯРЧУК, для цього обрали передусім ті школи, на теплозабезпечення яких з місцевого бюджету витрачаються найбільші кошти. Одна з таких - саме Мирогощанська загальноосвітня школа, що є найбільшою в районі (площею 4 тис. кв.м.). Водночас, за словами Олександра Дехтярчука, реально використовується лише 15 кабінетів. Тому саме цей заклад передусім потребує корегування витрат на енергозабезпечення.

Утім проект передбачає не лише аудит, а й реальну фінансову підтримку в межах 100 тис. грн на реконструкцію систем опалення або ж на заміну вікон у Мирогощанській школі.

Довідка

Учасниками проекту “Зелена школа - зелена громада” стали Дубенська районна рада, Вінницька обласна громадська організація “Подільська агенція регіонального розвитку” та Західноукраїнська регіональна непідприємницька громадська організація “Волинський ресурсний центр”.

17.02.2011



Рівне-Ракурс №10 від 17.02.2011p. 
На головну сторінку