Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №491 від 10.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Очевидне

Крадений металобрухт “катали” на санчатах

Крадений металобрухт “катали” на санчатах

Від потужного промислового підприємства “Рівнесільмаш”, яке у радянські часи виробляло сільськогосподарські машини і обладнання залишилася хіба що назва і… металобрухт. Зараз в народі територію колишнього заводу називають “дорогою життя” для квасилівських крадіїв. Вони, зазвичай, у вечірній час, користуючись відсутністю в окремих місцях огорожі і належної охорони, потихеньку перевозять те, що ще залишилося.

На початку березня працівники патрульно-постової служби Рівненського РВ помітили на вулицях вечірнього Квасилова чотирьох молодиків, які щось тягнули на санчатах. Як з’ясувалося, “транспорт” був завантажений металобрухтом.

- На запитання, звідки брухт, хлопці відповісти не змогли, - розповів старший інспектор РПС Рівненського РВ Олександр ШАБЛІЙ. - Тоді місцевих мешканців затримали та доставили на опорний пункт міліції.

Голова Квасилівської селищної ради Дмитро КРЕТ розповідає, що подібні крадіжки на території населеного пункту скоюють останнім часом постійно.

- Можливо, це пов’язано із збільшенням ціни на метал. Але від таких протиправних діянь ми дуже потерпаємо. Сьогодні ми можемо не дорахуватися і каналізаційних люків, і решіток у будинках, і будь-яких інших металевих конструкцій. А територія колишнього заводу “Рівнесільмаш” у майже 50 гектарів - одне із місць, де шукачі металобрухту завжди його знаходять.

Один із затриманих 22-річний Денис причетність до крадіжки заперечував:

- Взяли у друга в підвалі залізо, думали його здати, а нас затримали. Я допомагав лише завезти його на скупку.

Тож на питання, хто та звідки переміщував “товар”, згодом дадуть відповідь правоохоронці.

10.03.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 10.03.2011p. 
На головну сторінку