Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №491 від 10.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#За межею розуміння

Померла, бо хотіла захистити

“Я вас всіх постріляю! Я зроблю так, що ви запам’ятаєте мене і цей день назавжди! Я влаштую вам свято!” - такі заклики лунали з уст 35-річного жителя села Степангород Володимирецького району Володимира, який святкував свій ювілей. Він та ще двоє його товаришів приїхали до сусіднього Дубровицького району у село Сварицевичі.

Місцеві відразу побачили, що до них завітали троє невідомих їм чоловіків віком від 25 до 40 років. Незнайомці сиділи у кафе, випивали. За деякий час між місцевими та заїжджими виник конфлікт. Кафе “Кабачок” вже зачинявся, усі повиходили надвір. Ніхто не міг навіть і уявити, що за одну мить їхній передсвятковий настрій може перетворитися на жах.

Двоє з приїжджих сіли в автомобіль, завівши двигун, в’їхали прямісінько у натовп. Двох місцевих вони збили з ніг, один з яких травмував голову, а інший - ногу. Автомобіль темного кольору помчав вулицею у напрямку кладовища, де розвернувшись, поїхав у бік села Зелень Дубровицького району. Аж раптом з’явився третій незнайомець. Один із потерпілих підійшов до нього і запропонував вирішити конфліктну ситуацію, після чого пішов додому. Та на цьому не закінчилося.

За деякий час автомобіль повернувся. Із нього вискочив Володимир. У його руках була гладкоствольна рушниця. “Я вас всіх постріляю! Я зроблю так, що ви запам’ятаєте мене і цей день назавжди! Я влаштую вам свято!” - із такими закликами пролунав перший постріл угору. Усі перелякалися. Та за декілька секунд рушниця була спрямована у натовп, поблизу якого стояв інший легковик.

Одна із дівчат, аби якось вгамувати розлюченого чоловіка, попрямувала до нього. “Заспокойся, вгамуйся, що ти робиш?” - вона намагалася зупинити невідомого. Між ними залишалося близько двох метрів… Пролунав смертельний постріл… Чоловік влучив 24-річній Світлані прямо у голову. Вона впала. Нелюд зробив ще декілька пострілів, після чого вскочив в автомобіль.

Переполохані люди кинулися хто куди: хто по домівках, хто до Світлани, а хто до інших поранених. Та дівчина вже не дихала… Хтось викликав працівників міліції.

Двох чоловіків затримали відразу. Третій переховувався у лісі, і лише після розмови із першим заступником начальника УМВС Миколою Хватаймухою здався. Що стало причиною скоєння цього фатального вчинку товаришів, з’ясовують оперативні працівники обласного управління та місцевого райвідділу міліції.

10.03.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 10.03.2011p. 
На головну сторінку