Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №491 від 10.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На рибалку

Де шукати великого коропа весною ?

Де шукати великого коропа весною ?

Весняна пора - це одна з найкращих пір року, щоб відправитися на рибалку за найбільшими коропами. Оскільки температура води починає підвищуватися, вони знаходяться в процесі пробудження після холодної зими і готуються до нересту.

У цей час короп стає більш жвавим, і ми можемо з легкістю визначати його місце розташування за рухами у воді. Після зими на тілі у коропа може бути багато п’явок, і він часто вистрибує з води, треться об очерет, корчі та інші водні перешкоди, щоб позбутися від них. Спостерігаючи за поверхнею водойми, можна розпізнати всі ці маніпуляції.

Весна - пора року, коли в озері бурхливо починає розвиватися водна рослинність. Все, що вам потрібно зробити, це знайти острівець водоростей, і короп не змусить на себе довго чекати. Біля водоростей завжди перебуває велика кількість природної їжі, такої як равлики, мотиль, креветки, жуки тощо, і короп завжди буде шукати водорості, щоб поласувати ними.

Тактика, яку можна застосовувати

Якщо ловитимете коропа у другій половині весни, ви обов’язково повинні шукати густі зарості водоростей. Найголовніше, що ви повинні знати - це як представити його величності коропу вашу приманку в таких місцях.

Чисті ділянки між водоростями - гарні місця, щоб закинути туди свої оснащення. Чисті доріжки і плями серед густих заростей водоростей зазвичай створювалися коропом, який харчувався мотилем, що перебуває тут у глибокому мулі. Це буде означати, що короп із задоволенням візьме приманку на цій стежці, без всякої підозри. Добре також закинути оснащення і по краях заростей водоростей, тоді до приманки можуть підійти не тільки коропи, що харчуються в траві, але й риби з інших областей водойми. Ще одна вигода від розташування ваших оснащень по краях заростей полягає в тому, що подання приманки на дні може бути кращим, і ви не будете постійно турбуватися про те, як розташувалася ва-ша принада в густій траві.

Шукайте той бік берега, на який світить ранкове сонце. Короп завжди шукає ті області водойми, які прогріваються швидше. Звертайте увагу, де колись інші рибалки ловили великих коропів, і в який час. Великі коропи будуть знаходитися саме там.

Отже, найкращим місцем для ловлі великих коропів навесні, будуть зарості водоростей. Знайдіть поля густих водоростей і ви знайдете коропа!

Рецепти прикорму для великої риби від Дмитра Салапіна

Прикорм готують ввечері напередодні риболовлі. Беруть 1/2 частини перловки і варять на слабкому вогні до тих пір, поки крупа не почне злегка розварюватися. Після, всипають одну частину пшона. Додають трохи нерафінованої соняшникової олії і пакетик ванільного цукру. Як тільки пшоно почне розварюватися, знімають каструлю з вогню і зливають воду. В отриману кашу додають дві частини ячної крупи і стільки ж кукурудзяної. Іноді буває корисно додати одну або дві частини будь-якої готової підгодівлі відомих виробників, призначеної для лову в річці чи для великої риби. Суміш ретельно перемішують. Для не дуже сильної течії цілком вистачає клейкості звареної каші. Якщо ж очікується більш сильна течія, заливають окропом одну частину “Геркулесу” і додають порціями, ретельно перемішуючи. Також “Геркулес” можна додати зранку, безпосередньо перед ловом.

10.03.2011carp-fishing-tactics.com



Рівне-Ракурс №10 від 10.03.2011p. 
На головну сторінку