Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №495 від 07.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відкриття

Автовокзал “Чайка”: не пройшло і півроку

Автовокзал “Чайка”: не пройшло і півроку

Нарешті закінчилася епопея з відкриття нового автовокзалу “Чайка” у Рівному. Починаючи з 5 квітня з автостанції, яка обійшлася інвестору ТзОВ “Управляюча компанія “Рівнеспецбудінвест” у понад 10 мільйонів гривень, щодоби курсуватимуть понад 300 маршруток. Тож тепер пасажирам, яким треба діставатися до Костопільського, Сарненського, Березнівського районів, тучинського напрямку та міста Кузнецовськ треба пам’ятати, з якого з двох автовокзалів їм буде краще добиратися додому.

Поки автостанція приймає й відправляє автобуси лише у вищезазначених напрямках. Решту запланованих переводитимуть сюди поступово. У майбутньому з “Чайки” можна буде відправлятися у Володимирецькому, Дубровицькому, Рокитнівському та Зарічненському напрямках. Автовокзал планували відкрити ще наприкінці січня цього року. Однак автостанція тривалий час не могла пройти комісійну атестацію Автотранспортної служби України. Тепер же, коли всі необхідні паперові процедури владнали, 5 квітня офіційно стало Днем народження нової автостанції. Присутній на заході мер Рів-ного Володимир ХОМКО був задоволений тим, що нарешті все успішно закінчилося й автовокзал розпочав свою роботу.

- Можу привітати всіх рівнян та жителів області з тим, що епопея по здачі в експлуатацію автовокзалу фінішувала, - зазначив Володимир Хомко. - Для нас цей об’єкт є дуже важливим, бо входить у комплексну програму розвантаження міста. Хотів би подякувати усім, хто доклав руку до цього європейського автовокзалу: будівельникам, інвестору, який вклав сюди понад 10 мільйонів гривень, адже місто отримало цей вокзал безкоштовно. Мені дуже хотілося, щоб автостанція сподобалася людям, а не тільки мені, щоб цілком влаштовувала громадян. Тут є все: кафе, готельні кімнати, кімната матері та дитини, туалети просторі. Тож пасажири, чекаючи на свій рейс, повинні відчувати себе комфортно.

Також Володимир Хомко зізнався, що відповідно до програми розвантаження мі-ста, міська влада хотіла б мати подібний автовокзал на в’їзді з боку Луцька й вже нібито “намалювався” інвестор.

- Таким чином ми могли б прийняти автобуси з млинівського, луцького, можливо, дубенського напрямків, - зазначив мер.

Тут же під оплески гостей дійства відправили першу маршрутку з автовокзалу “Чайка” на Костопіль. Пасажири, яких з центрального вокзалу направили на нове місце дислокації їхніх маршруток, були вражені побаченим. Утім, не зовсім звиклися з думкою, що відтепер їм для того, щоб дістатися додому, не обов’язково їхати до центрального автовокзалу.

- Я якось вже звикла до центрального автовокзалу, - каже костопільчанка Марія. - Попри те, що нова автостанція дуже гарна, не можу усвідомити, що тепер не буду бувати в районі ринку “Андріївського”. Адже завжди, коли гостювала в доньки, то виходила заздалегідь на маршрутку, щоб походити трохи базаром. Хоча, можливо, з часом і звикнуть люди до цього автовокзалу.

Начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій МИРОНЮК упевнений в тому, що це лише початок грандіозного втілення програми розвантаження міста:

- Проживати в місті, де люди роками не можуть відкрити кватирки - це жахливо, - наголосив посадовець. - Тому міська влада уже кілька років поспіль шукала шляхи вирішення цієї проблеми. Найперше, що ми зробили - скоротили кількість міських маршрутів. Скажімо, у 2008 році їх було в місті 420 одиниць, а зараз - 348. Друга позиція міської влади щодо міського пасажирського транспорту - обов’язковий перехід на газобалонні установки та придбання кілька десятків міських автобусів, що працюють не на пальному, а на газу. Програма будівництва автостанцій на виїздах до обласного центру з усіх чотирьох напрямків була прийнята ОДА ще в 2007 році. І нам усе-таки вдалося втілити перший крок програми та реалізувати в життя цей проект у 2011 році.

07.04.2011Андрій ЄЩЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 07.04.2011p. 
На головну сторінку