Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №496 від 13.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради

Епідситуація – неблагополучна

Гострі кишкові інфекції (ГКІ), сальмонельоз залишаються найпоширенішими інфекційними захворюваннями серед мешканців Рівного. У І кварталі 2011 року в порівнянні з аналогічним періодом торік, захворюваність ГКІ зросла на 85,9%, сальмонельозом - 75%. Серед захворівших 70 відсотків становлять діти.

Встановлено, що найбільш розповсюдженими факторами передачі, які спричинили виникнення ГКЗ є споживання недоброякісних овочів та фруктів, м’ясних та молочних продуктів, кондитерських виробів; сальмонельозу - курячі яйця, м’ясні продукти.

Відтак, спеціалісти ДЗ “Рівненська міська СЕС” рекомендують:

• Обов’язково дотримуватися правил особистої гігієни (частіше мити руки).

• Споживати доброякісні овочі та фрукти, помиті проточною питною водою чи обдаті окропом.

• Не купувати продукти харчування на стихійний ринках та із запасом.

• Приготовлені страви, вживати відразу, після зберігання в умовах холоду - піддавати повторній термічній обробці. Продукти, які швидко псуються, зберігати при температурі не вище 80С.

• Для споживання використовувати воду питну бутильовану або з централізованих джерел водопостачання.

13.04.2011Ольга РОМАНЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 13.04.2011p. 
На головну сторінку