Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №497 від 21.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Товари

Напитися після 22.00 не дадуть

Нещодавно у Рівному знову підняли питання щодо заборони продажу алкогольних напоїв у магазинах після 22.00. Мовляв, це “погіршує криміногенну ситуацію в місті”.

Організатори круглого столу, які запросили до обговорення проблеми керівників громадських організацій, представника управління торгівлі та УМВС, стверджують, що мова навіть не про розгул криміналітету, а у довгоочікуваній для рівнян тиші на вулицях у нічний час.

Обговорення викликало безліч аргументів “за” та “проти”. Як наприклад, зазначають прихильники прийняття постанови про заборону, у підлітків, які “ще бояться батьків та розпивають алкоголь тільки ввечері на лавочках”, не буде можливості тепер це робити. От тільки чо-мусь ніхто не зауважив, при бажанні вони можуть придбати алкоголь і раніше зазначеного часу.

Проблема по суті не в тому, щоб обмежити час продажу, а взагалі, підприємці апріорі не повинні продавати алкоголь неповнолітнім особам, на що більшість з них зараз не зважає. І куди дивляться батьки, діти яких напиваються ночами? Проблему потрібно вирішувати саме з цього, а нe обмежувати продаж погодинно. Тим більше, є безліч дорослих людей, яким інколи після 22-ї години хочеться придбати, наприклад, пиво чи вино та випити його вдома. А таке обмеження створить незручності, адже заборона продажу поширюватиметься на всі вікові групи.

Тим не менш, організатори обговорення направлятимуть звернення до міського голови щодо прийняття такої заборони. Чи дозволить це міська влада, побачимо згодом.

21.04.2011Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2011p. 
На головну сторінку