Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №497 від 21.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#КВН

Перший крок до великої сцени!

Перший крок до великої сцени!

Так склалося, що цьогоріч місто Рівне стало вельми КВНівським. Цьому сприяли відразу декілька факторів. По-перше, млинівська команда “Бомба” здобула найпрестижніше в Україні звання - чемпіон телевізійної Вищої Української Ліги, по-друге (а можливо, як наслідок першого) на міжнародному фестивалі “КіВіН - 2011” у Сочі рішенням керівництва Творчого Об’єднання “АМіК” Рівне отримало право проводити офіційну міжрегіональну лігу КВН “Європа”. Наступним пунктом є те, що ліги такого рівня повинні бути телевізійними, а отже і “Європу” почали транслювати на місцевих телеканалах.

Відповідно, глядацький інтерес до КВН підвищився, і з’явилось запитання - а де ж знаходиться “кузня кадрів” для нашого рівненського КВНу? Де саме зростають нові чемпіони, що прославляють самою мирною зброєю, гумором, наш край?

Початковим, підготовчим етапом практично для всіх рівненських команд вже понад п’ять років є відкритий міський чемпіонат команд КВН “Перша Рівненська Ліга” (раніше “Юніор-ліга”), яка проводиться в місті з 2005-2006 років. За роки свого існування чемпіонат став популярним серед студентства та молоді міста, в лізі зросли команди, що наразі виступають у всеукраїнських та міжнародних офіційних лігах. Відтепер чемпіонат входить до двадцятки кращих неофіційних ліг України. У чемпіонаті “Перша Рівненська Ліга КВН” беруть участь команди Рівного та області.

Серед випускників чемпіонату - “Фававу” - срібні призери Чемпіонату України, дворазові переможці фестивалів у Тирасполі (Придністров’я), “П’ятниця 13”- бронзові призери Студентської Ліги України, “Абзац” - бронзові призери Кубка Львова, півфіналісти Студентської Ліги, “ХлЄба і ЗрЄліЩ” - володарі Кубка Вінниці, та багато інших талановитих і самобутніх колективів.

Ставлячи планку досконалості на новий рівень, керівництво ГО “КВН міста Рівне” отримало допомогу від міської влади, зокрема: управлінь сім’ї і молоді та культури і туризму, адміністрації МПК “Тексильник” і новий, вже шостий на черзі фестиваль, було проведено на високому рівні. Як підтвердження - телевізійна трансляція на “Сфера ТВ” та гарні відгуки вболівальників і гостей. З 18 колективів, що подали заявки на участь, виступило 13, і більшість учасників отримали путівки у другий тур, котрого очікуємо у травні. У двох іграх змагатимуться 14 колективів, серед яких і учасники офіційної ліги “Європа” та Дніпровської ліги “АМІК”.

Тож запрошуємо всіх бажаючих стати свідками того, як народжуються чемпіони.

21.04.2011Руслан АЛЕКСІЮК



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2011p. 
На головну сторінку