Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №498 від 28.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Суперечка

Червоний, але не для биків

Червоні стяги, а саме їх встановлення, ледь не призвели до бійки. Почалося з того, що опозиційним силам не вистачило голосів, аби прийняти звернення до Президента “щодо неприпустимості вивішування червоних радянських прапорів на адміністративних будівлях 9 травня”. Текст звернення у повному складі підтримали представники від УНП, ВО “Свобода” та “Фронту змін”, загалом 36 депутатів.

Щоправда, голосів, аби включити це звернення до порядку денного, вистачало цілком. Нагадаємо, що згідно з законодавством, червоний стяг, копія прапора перемоги, 9 травня майорітиме на усіх будівлях України, поряд із державним.

Результати голосування настільки вразили окремих депутатів, що голова фракції “Свобода” Олег Осуховський розчаровано вигукнув з місця: “Неприємно, що ми на Рівненщині не можемо прийняти таке звернення і що в нас є такі депутати, що живуть тим посткомуністичним минулим”. І порадив Анатолію Юхименку вивішувати червоні прапори, які напевно збереглися вдома.

Останній зорієнтувався з відповіддю одразу: “Так, збереглися, і я гордий цим, бо на них є й кров моїх дідів і батьків”. І попросив напередодні свята не згадувати його прізвище, бо він може “бути не тільки депутатом, але й мужчиною”.

І на запрошення Олега Осуховського вийти, обидва залишили залу… За ними бува попрямували і інші обранці, однак оскільки до кулаків справа не дійшла - або втихомирили, або передумали, - усі незабаром повернулися назад. Тож червоні стяги таки майорітимуть на будівлях, будуть при цьому у депутатів зуби, чи ні.

У кожної країни є своя історія, наша ж настільки складна, що подібні суперечки точитимуться і надалі. Головне - не втрачати власне обличчя, коли намагаєшся відстояти ту чи іншу позицію.

28.04.2011



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2011p. 
На головну сторінку