Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №499 від 05.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проект

Туризм розвиватимуть усією Волинню

Рівненщина виступила ініціатором щодо спільного міжобласного створення найбільш сприятливих умов для розвитку туризму на території Волині. Цей проект вже представив Президенту голова Рівненської ОДА Василь Берташ та отримав схвалення. Тож всередині травня до Рівного мають приїхати вісім голів обласних адміністрацій західного регіону, щоб детально ознайомитися з проектом та обмінятися досвідом.

Суть у створенні спільного Інтернет-порталу областей, що знаходяться на території Волині: Рівненської, Волинської, Житомирської, Тернопільської та Хмельницької. Завдяки представленню продуманого переліку найцікавіших маршрутів та об’єктів, портал стане своєрідною візитівкою туристичного потенціалу Волині. З цією метою у кожній області збираються експертні групи (переважно історики та краєзнавці) та визначають, що є в їхньому краї найбільш цікавим та перспективним, як правильно створити маршрут за напрямами, об’єктами та часом. Усі ці напрацювання зберуть докупи та розмістять на порталі у вигляді мережі туристичних маршрутів та об’єктів. Важливо, що цей Інтернет-рерурс буде прив’язаний до Google maps, тобто відвідувачі сайту матимуть можливість зручної навігації та пошуку по карті Волині. Портал можна буде побачити вже у травні.

Як розповів ініціатор проекту, заступник голови Рівненської ОДА Олексій ГУБАНОВ, Волинь - історична територія з цікавими для туристів об’єктами, яка, на жаль, не має відповідної інфраструктури і тому туризм тут не надто популярний. “І у цьому випадку перший крок за нами - ми повинні створити гідний плацдарм, щоб заохотити інвесторів, тим більше, що наближається ЄВРО-2012 і нам потрібно буде на високому рівні показати наш туристичний потенціал іноземцям. До речі, найвідоміші рівненські фотохудожники надаватимуть для порталу власні фотографії туристичних об’єктів”.

05.05.2011Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2011p. 
На головну сторінку