Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №499 від 05.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Факт

Чиновник погорів на хабарі

Дві тисячі доларів вимагав і отримав від 26-річного рівненського підприємця депутат Дубенської міської ради, голова постійно діючої комісії з питань будівництва, землекористування та земельної реформи 48-річний Микола.

На початку березня до депутата міськради, 48-річного Миколи, звернувся рівненський підприємець з проханням посприяти у виділенні йому земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд площею орієнтовно 0,1 га в межах Дубна. Однак голова постійної комісії за таке “сприяння” запросив дві тисячі доларів США. 26-річний Павло, враховуючи висунуті йому вимоги, змушений був із цим погодитися, але про протиправні дії представника влади повідомив працівникам міліції.

Хабар чиновник отримав двічі: половину суми - у березні цього року, а 26 квітня під час одержання другої частини грошей був затриманий правоохоронцями.

- Перебуваючи у своєму службовому кабінеті, чиновник отримав від 26-річного Павла хабар і передав останньому витяг з рішенням Дубенської міської ради про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, - прокоментував начальник управління ДСБЕЗ Віктор ГАЛАЙСЬКИЙ. - Одразу після цього його затримали на гарячому працівники міліції. Прокуратура Рівненської області порушила кримінальну справу за фактом одержання хабара, поєднаного із вимаганням, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України. 48-річний Микола зізнався у скоєному злочині та нині перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Співробітники відділу протидії хабарництву проводять додаткові слідчі дії, цей факт міг бути не єдиним.

05.05.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2011p. 
На головну сторінку