Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №502 від 26.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Ганяли на легковиках та швидких

Пройшов відбірковий тур автоперегонів із Драгрейсінгу Рівного “MovieDrive - 2011”. Змагання проходили на злітно-посадкових смугах Рівненського аеропорту. Поборотись за Кубок Рівного погодилися учасники автоклубів, а також власники сучасних автомобілів із Києва, Львова, Рівного, Тернополя, Луцька та Чернівців.

Тим часом на пляжі Басівкутського озера змагалося 18 бригад швидкої медичної допомоги. Це стартували перші “Рівненські медичні ралі - 2011”. Медики вправлялися в умовах, максимально наближених до реальних, виконуючи п’ять підготовлених конкурсів. У результаті - команда Рівненської міської станції швидкої допомоги стала переможцем і отримала електрокардіограф.

ЖЕК зменшив квартплату

ЖКП “Промислове” перерахувало тариф за надані послуги. У результаті, за квітень рівняни заплатили комунальному господарству майже на 60% меншу суму у порівнянні з попередніми місяцями. Зменшення суми квартплати відбулося лише у ЖКП “Промислове”, інші комунальні господарства подібних рішень не приймали. Це дає підстави вважати, що дії керівництва “Промислового” пов’язані із реалізацією кампанії “За чесний тариф”. Нагадаємо, що з початку березня громадський правозахисник Сергій Волков спільно з Громадянською мережею ОПОРА почали консультувати рівнян стосовно складання актів-претензій на перерахунок тарифу.

Зірка, Гордість і Почесний

Місто має знати своїх героїв - приблизно під такими гаслами у Рівному стартували рейтинги - “Зірка Рівного”, “Гордість Рівного”, “Почесний громадянин міста” та відзнака “За заслуги перед містом”.

Ближче до Дня міста ми знатимемо імена людей, які своєю діяльністю прославили обласний центр і робота яких сприяла підвищенню авторитету міста та була корисною.

Кабінет-музей ім.Гуцуляка

У Рівненській українській гімназії відкрили кабінет-музей відомого педагога Михайла Гуцуляка. Він є автором багатьох географічно-історичних наукових праць, але найціннішою для гімназистів є його книга “Про близьке здалека”, присвячена колишнім професорам і учням РУГ 1923-1939 років.

Літо починається з таборів

З 30 травня у Рівному розпочинають роботу пришкільні табори у 29 навчальних закладах міста. Батькам таке оздоровлення обійдеться недорого - 2 гривні на день, які вони сплачуватимуть за харчування. Решту - 4,7 грн - спрямують з міського бюджету. Діти пільгових категорій відпочиватимуть безкоштовно. Цьогоріч такого роду дозвілля запропонують для 4,5 тисяч дітей.

У Будинку вчених тепер є справжня астрофізична обсерваторія. Усе обладнання, на якому вже практикуються молоді науковці Рівненщини, придбали за кошти обласного бюджету. Серед усього є навіть телескоп, завдяки якому майбутні астрономи можуть спостерігати за планетами.

26.05.2011



Рівне-Ракурс №10 від 26.05.2011p. 
На головну сторінку