№509 від 14.07.2011p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Статистика
За півроку епідситуація із захворюваності гострими кишковими інфекціями серед населення загострилася. Високий рівень захворюваності впродовж 3-х останніх років перевищує середньообласні показники в 2 рази.
Найбільш розповсюдженими факторами передачі, причинами виникнення ГКІ є споживання немитих овочів і фруктів, недоброякісних молочних та м’ясних продуктів.
Основними причинами захворювання є недотримання правил особистої гігієни, низька культура виховання населення, порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах та без належного температурного режиму.
Спеціалісти ДЗ “Рівненської міської СЕС”, щоб не допустити групових захворювань, спалахів ГКІ в організованих дитячих колективах, на об’єктах торгівлі та громадського харчування серед населення проводять щоденні оперативні профілактичні та протиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації цих осередків, посилену санітарно-освітню роботу серед населення.
14.07.2011 | Завідуюча епідвідділом Ольга РОМАНЧУК |
Рівне-Ракурс №10 від 14.07.2011p. На головну сторінку |