Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №510 від 21.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Продовжуючи тему

Резонансний пшик

У минулому номері ми писали про резонансний випадок, який стався в політичному середовищі Рівного. А саме про заяву партії “Удар” щодо виключення депутата Рівнеради Святослава Євтушенка з партії та дострокового складання його депутатських повноважень.

Пройшов тиждень, і як вдалося дізнатися, жодних документів у місцеву ТВК від партії “Удар” так і не надійшло. Відтак - ідеальна початкова стадія процедури відкликання депутата Євтушенка перетворилася на мильну бульбашку.

Адже, згідно з Законом “Про статус депутатів місцевих рад”, рішення про відкликання депутата направляють до територіальної виборчої комісії у триденний строк після проведення зборів. Тобто, якщо сесія проходила 7 липня, а партійні збори ще раніше, то максимум 11 липня, тервиборчком повинен був мати на руках підставу розглянути питання і прийняти рішення - відмовити чи ні.

Якби навіть теоретично уявити, що документи надійшли і тервиборчком їх погодив, то протягом 10 днів ініціативна група мала зібрати підписи на підтримку свого рішення. А їх, між іншим, має бути кілька тисяч. І якби було все добре, то це стало б підставою для призначення голосування пропозиції про відкликання депутата місцевої ради Святослава Євтушенка. Друк бюлетенів, дата призначення голосування, підрахунок голосів, охорона правопорядку тощо - і це все, варто зазначити, за кошти місцевого бюджету, тобто за наші з вами.

І якби більшість виборців таки б висловилися не на користь Святослава Євтушенка, він був би позбавлений права продовжувати свою депутатську діяльність. “І склав би, - зазначив якось сам пан Євтушенко. - Аби люди сказали слово не на мою користь, вважав би подальшу діяльність недоречною і недоцільною”.

Але це все, якби…

На справі ж залишається незрозумілим, для чого було виступати із такою голослівною заявою, знаючи, що за подальшими кроками стежить весь політичний бомонд Рівненщини, присісти на стілець, після виступу в раді, і не зробити жодного кроку далі.

Відтак, “Удар” пройшов повз Євтушенка, а резонансна справа, яка могла увійти в історію, як політичний прецедент, закінчилася банальним “пшиком”. Нам, рівнянам, це на руку - хай ті гроші, які потрібно було б витратити на вибори, підуть за призначенням - на облаштування майданчиків чи ремонт дахів. Це набагато важливіше за будь-які політичні інтриги.

21.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2011p. 
На головну сторінку