Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №510 від 21.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Роботи

Ремонтники не встигають

Перебіг виконання низки власних рекомендацій розглянули на своєму засіданні депутати постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

Як поінформував присутніх начальник Головного управління з питань будівництва та архітектури ОДА Юрій Сідлецький, ремонтні роботи на автошляхах області розпочаті в усіх районах. Наразі освоєно 6 млн. грн субвенції з Держбюджету та понад 1 млн. грн зі спецфонду обласного бюджету. Вже до кінця цього тижня Дубровицький район повинен повністю завершити усі роботи.

Цього року обласна державна адміністрація рекомендувала, щоб ремонт у районах виконували саме місцеві організації. Однак, як показала практика, не усі підрядники здатні впоратися з наявним обсягом робіт, тож по деяким об’єктам місцева влада змушена шукати інших виконавців.

Тим часом, за словами заступника голови ОДА Володимира Новака, ділянку міжнародної траси від Сарн до кордону з Волинською областю осучаснять до жовтня. Реконструйована автомагістраль буде розширена до 9 метрів. Для будівництва нового дорожнього полотна з держказни виділено 180 мільйонів гривень. Для реконструкції міжнародної автотраси максимально використовують місцеву сировину. Зокрема, на 52-кілометровий відрізок знадобиться орієнтовно 120 тис. кубів асфальтобетону, 50 тис. кубів щебеню, пісок і відсів. Такі обсяги збільшать виробничі потужності та підсилять видобувну галузь, що сприятиме додатковим надходженням до казни.

Водночас відремонтована міжнародна траса збільшить транзитні вантажопотоки. Нині будівельники працюють на всіх семи мостах, які є на ділянці дороги “Київ-Ковель-Ягодин”, що проходить територією Рівненщини. За словами Володимира Новака, на їх реконструкцію спрямують майже 42 мільйони бюджетних гривень. Мости будуть завершені до вересня, а вже в жовтні здадуть оновлену ділянку.

21.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2011p. 
На головну сторінку