Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №511 від 27.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гаряча тема

Пожежну дружину хочуть розформувати?

У смт Мізоч, що в Здолбунівському районі, виникла доволі серйозна проблема, яка не терпить зволікань щодо її вирішення. Про це заявили депутати від партії “Сильна Україна” на сесії Рівненської обласної ради.

У Мізочі знаходиться місцева пожежна команда у складі 14 осіб, яку 2003 року створила Здолбунівська райдержадміністрація. Підрозділ приборкав 64 пожежі із 200 в районі, а минулоріч команда ліквідовувала наслідки трьох стихійних лих.

- Територіально більша частина району - це сільська місцевість, що знаходиться в Мізоцькій зоні (ліси, торфовища, поля з урожаями, сади, житлові будинки, в основному дерев’яні), - зазначив депутат-“сильноукраїнець” Олександр АНДРІЮК. - Середній вік проживаючих тут людей - 55 років, у будь-який момент вони можуть залишитися один на один з пожежею. Крім того, нині відбувається підвищення кліматичних температур у помірній зоні.

За словами Андріюка, особовий склад Мізоцької пожежної команди, попри постійне недофінансування і мізерну заробітну плату, останні роки сумлінно виконує професійний обов’язок, рятуючи життя і майно людей, ризикуючи при цьому власним життям. Та, незважаючи на це, фінансове управління Здолбунівської РДА розпочало підготовку реорганізації з наступною ліквідацією цього пожежного підрозділу. При цьому не беруться до уваги звернення і рішення депутатів селищних і сільських рад, зауваження депутатів Здолбунівської районної ради, які категорично проти необґрунтованих дій фінуправління Золбунівської РДА.

- Враховуючи надзвичайну важливість цієї проблеми, від вирішення якої залежить здоров’я та життя людей, а також збереження їх майна, на останній сесії облради ми запропонували знайти кошти в поточному році для дофінансування утримання пожежної команди в повному штаті за рахунок резервного фонду обласного бюджету, - розповів керівник фракції “Сильної України” в Рівненській обласній раді Юрій СУПРУНЮК. - А наступного, 2012 року, передати її до складу Головного управління МНС в Рівненській області. Ініціативу підтримали усі депутати нашої фракції - Юрій Сосюк, Олександр Андріюк, Олександр Шатов, Олег Ващук і я. До речі, вирішенням такого ж питання займається Олександр Шатов на Дубровиччині. На фоні нещодавніх подій в с.Біле, коли згоріло 16 осіб, нам потрібно замислитися: чи варто розформовувати пожежні підрозділи, коли не виключена вогнева небезпека?

27.07.2011Олександр ПОЛІЩУК



Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2011p. 
На головну сторінку