№511 від 28.07.2011p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Цікаве
Ріпу колись сіяли з рота. Справа у тому, що у ріпи дуже дрібне насіння: в 1 кг його більше мільйона, і вручну так просто не розкинути. Однак і плювати - справа не проста, тому кращі “плювальники” цінувалися і шанувалися в народі.
Є багато видів капусти: червонокачанна, білокачанна, цвітна … Цвітну капусту Марк Твен називав капустою, яка закінчила коледж. Броколі американці називають “капустою з університетською освітою”.
Картопля з’явилася в Європі в середині XVII століття як декоративна рослина. Розповідають, що якийсь адмірал привіз її до Англії і, коли картоплю виростили, пригостив друзів її стеблами і листям, підсмаженими в маслі. Гості довго плювалися. У XVIII столітті в Росії при дворі це блюдо подавалося як десерт. Перед вживанням її варили і густо посипали цукром.
Огірок на початку XVIII століття в Англії був великою рідкістю, а лікарі змагалися у пошуках негативних його якостей. Одні вважали його просто отруйним, інші - “охолоджуючим” і таким, що викликає застуду.
28.07.2011 |
Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2011p. На головну сторінку |