Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №512 від 05.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проект

Область розвиватиметься

Нещодавно відбувся щорічний обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад області, який мав на меті створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні та впровадження громадських ініціатив у всіх районах і містах області. Для цього на сесії обласної ради затвердили умови та порядок проведення “Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад області” та виділили 200,0 тис. грн. А максимальна сума, яку може отримати громада для реалізації свого проекту складає 35,0 тис. грн.

Пріоритетами конкурсу стали такі завдання: розвиток підприємництва, енерго- та ресурсозбереження, розвиток туристичної діяльності, удосконалення механізмів охорони довкілля, організація ефективної системи надання соціальних послуг населенню тощо.

На конкурс подали 46 проектних заявок, з яких 6 підтримали, і 4 залишається в резерві у разі збільшення обсягу фінансування фонду конкурсу на 100 тис. грн.

При розгляді проекту оцінювали, насамперед, якість його оформлення, відповідність пріоритетам, наскільки значущою є проблема, чи правильно вона визначена, наскільки проект вирішує поставлені питання, детальність опису технології досягнення цілей, інноваційний підхід, конкретність результатів, чи є результати сталими, обґрунтованість вартості проекту, підтвердження джерел фінансування, кількість додаткових ресурсів тощо.

Отже, експерти конкурсу підтримали такі проекти, як “Добробут власними руками”, (Рівненський район, с.Забороль) - полягає у налагодженні благоустрою сільського залу обрядових послуг, що забезпечить успішне надання соціальних послуг населенню.

“Згуртуймося заради дітей” (Костопільський район, с.Дюксин) пропонує впровадження енергозберігаючих заходів тепла та зміну вікон на металопластикові, завдяки чому вдасться забезпечити повноцінне функціонування дитячого садка.

Керівники проекту “Розширення діяльності культурно-дозвілевого комплексу, як осередку інтелектуального, творчого, фізичного розвитку, змістовного та корисного дозвілля дітей і молоді, мешканців Глибокодолинської сільської громади у цілому та навколишніх сіл” (Демидівський район, с.Глибока Долина) хочуть відкрити тренажерний зал та Інтернет-центр. Сподобалися журі конкурсу також не менш цікаві, економічно обґрунтовані та ефективні заходи, запропоновані у проектах - “Подаруйте в “Сонечко” для дітей віконечка” (Білківська сільська рада, Березнівський район), “Відродження” (Гощанський район, с. Федорівна), “Застосування комплексного підходу до енергозбереження у Сторожівській ЗОШ І-ІІ ступеня” (Сторожівська сільська рада, Корецький район).

Виконання підтриманих проектів буде проконтрольоване членами конкурсної комісії.

05.08.2011



Рівне-Ракурс №10 від 05.08.2011p. 
На головну сторінку