Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №515 від 25.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка кипіння

Знеструмлений Обарів

Знеструмлений Обарів

Жителі приміського села Обарів Рівненського району, передплатники газети “Рівне-Ракурс”, надіслали до редакції листа і попросили оприлюднити свою проблему з надією, що з нашою допомогою вдасться швидше знайти вихід. Ціна питання - вкрай неякісне надання послуг компанією “АЕС Рівнеобленерго”.

У скарзі викладено наступне: “Вже протягом тривалого часу з невідомих для нас причин, у денні та вечірні години в будинки подається нестабільна електроенергія. Через це лампочки протягом дня світять нерівномірно, мерехтять. Таке блимання негативно діє на очі, зокрема, школярів… Ми неодноразово з цією проблемою зверталися до керівництва “Рівнеенерго”, але отримували відписки без конкретних відповідей. Просимо з’ясувати та усунути причину мерехтіння світла в Обарові на вул.Ринкова та Провулках, 1-7, а також вказати причини, через які зникає світло. 16 підписів”.

Ось, як прокоментувала ситуацію Тетяна КОРПУСОВА - менеджер із зовнішніх зв’язків компанії ПАТ “АЕС Рівнеобленерго”:

“ПАТ “АЕС Рівнеобленерго” щодо подачі енергії за адресою: с.Обарів, вул.Ринкова та Провулках №1-7 може повідомити таке. З метою з’ясування поставлених питань проведено вивчення проблеми комісією у складі представників Рівненської сільської експлуатаційної дільниці ПАТ, за результатами якого повідомляємо, що електропостачання було частково відсутнє за вказаними адресами з причин технічної несправності

обладнання, а саме у зв’язку з пошкодженням прохідних ізоляторів в абонентській комплексній трансформаторній підстанції, з причин відгортання шлейфу підстанційного роз’єднувача, а також через пошкодження в абонентському ТП №417 м.Рівне, яка знаходиться на балансі військової частини та не перебуває у власності товариства.

Керівництвом Товариства ініційовано звернення до Державної інспекції енергонагляду для перевірки ТП, які не перебувають на балансі ПАТ “АЕС Рівнеобленерго” з метою запобігання аварійних ситуацій, які у свою чергу провокують відключення електричної енергії до домогосподарств споживачів.

А також у вересні 2011 року силами компанії “АЕС Рівнеобленерго” буде проведено комплексну реконструкцію ТП 107 у селі Обарів”.

Думка людей

Офіційне пояснення видалося жителям Обарова, які тривалий чай потерпають від зникнення світла, непереконливим. Наприклад, пані Світлана з вулиці Ринкова,44, каже, що відповідь “АЕС Рівнеобленерго” не конкретна, позаяк на кожну їхню телефонну скаргу й раніше знаходилися схожі відмовки.

Обурених людей можна зрозуміти й поспівчувати. Адже з настанням осені, коли дні покоротшають, загроза каганцем освітлювати оселі і ще щонайгірше - дітям вчити уроки при гасовій лампі стає все реальнішою. Схоже на те, що школярам доведеться проситися до осель знайомих, які живуть у центрі села, де проблем з електропостачанням немає, довгими осінніми вечорами сидіти над підручниками там.

Пропаща свіжина

Така ж, якщо не гірша, ситуація з поданням електричної енергії неподалік Рівного, але з іншої сторони від обласного центру - у с.Дорогобуж Гощанського району. Регулярне зникнення світла призводить до значних матеріальних збитків в оселях дорогобужців: зі швидкістю звуку псуються літні заготівлі, які люди завбачливо припасли на зиму в морозильних камерах. У ці дні, традиційно готуючись до престольного свята наприкінці серпня та до збору врожаю картоплі, буряків, люди колють кабанів, а свіжину також ховають у холодильники й погрожують судом на “Рівнеобленерго”.

До слова, в цьому населеному пункті військової частини з її трансформатором ніколи не було, а світла немає, як і в Обарові.

25.08.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 25.08.2011p. 
На головну сторінку