Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №518 від 15.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#І таке буває!

Шахрайство по-рівненськи:

Шахрайство по-рівненськи:

Холодного злодія упіймали на гарячому

Банальний, на перший погляд, випадок стався із мешканкою Рівного - у неї зламався холодильник. Ця техніка вкрай необхідна влітку для зберігання продуктів, або охолодитися в надто спекотний день. Та й заготовки на зиму вже, напевно, розташувалися на полицях морозильної камери. Тому жінка схопилася за голову, з жахом уявивши, як все пливе до сусідів знизу, хутенько підрядилася шукати майстра, щоб повернути до життя “холодного помічника”. На допомогу прийшло оголошення у газеті “Об’ява”, де майстер з ремонту холодильників сором’язливо пропонував свої, як виявилося, безсоромні, підлі послуги.

Жінка зателефонувала за надрукованим у газеті номером і попросила допомоги. “Морозний злодій” не забарився і з’явився того спекотного осіннього дня досить хутко на порозі квартири схвильованої господині. Довірлива жіночка так зраділа “швидкій допомозі”, що була ладна виконати усі, в розумному сенсі, забаганки майстра. Чоловік поводився досить професійно і, по-господарськи почав оглядати диво техніки. За п’ять хвилин виніс вирок - зламаний двигун. Що цікаво, зазвичай, коли на ремонт до поламаної техніки запрошують майстрів, ті, як правило, мають із собою різноманітні детальки, за які лише варто сплатити гроші. Потрібні вони були чи ні, зазвичай для самих господарів залишається загадкою. У цьому ж випадку усе було по-іншому.

Майстер діловито промовив, що життя холодильнику зможе продовжити лише новий двигун, вартістю орієнтовно 800 гривень. А щоб жінка не помилилася при купівлі незнайомої їй техніки, запропонував зробити усе самотужки. Як від душі відлягло у бідолашної, яка не замислюючись відкрила гаманець і сама віддала майстру 400 гривень. Другу половину суми чоловік зголосився оплати в борг сам. А відтак, який він же шахрай?!

Пройшла година, друга… На зміну радості прийшов смуток, розчарування, паніка - “холодний злодій” розчинився у теплому повітрі осіннього дня, сигнал його мобільного телефону зник у глибинах космосу, і підлий абонент вже не може прийняти вашого дзвінка.

Проте шахрай попався на гарячому, не знав він “бідолаха”, на чию родичку натрапив. Отож, працівниця нашої Видавничої групи, до якої входить і “Рівне-Ракурс”, і газета “Об’ява”, виявилася невісткою сумнозвісної постраждалої. За сприяння та швидкого реагування своїх колег вона провела власне розслідування і вивела махінатора на чисту воду. Щоправда, таки підстрахувалася - написала заяву до міліції.

Справа у тому, що в газеті “Об’ява” ведуть чіткий та ретельний облік усіх оголошень, та дізнаються максимум інформації про послуги, що пропонуються. Таким чином, спільними зусиллями було виявлено домашній номер телефону недобросовісного “майстра”, що пропонував ремонт холодильного обладнання. Потім вручну, гортаючи телефонні довідники, знайшла таки прізвище зниклого ремонтувальника. Після цього дістати домашню адресу труднощів не було.

Чоловік був дуже здивованим почути у слухавці домашнього телефону незнайомий жіночий голос, який вимагав негайно повернути гроші. На тому кінці дроту намагалися бува пояснити причини ситуації, але наша співробітниця заявила чітко - або вони вертають гроші, або вона їхню адресу дає міліціонерам, а вони вирішують питання по суті.

Гроші принесла жінка шахрая, сам він повертати поцуплене побоявся - треба ж в очі людині дивитися. А раптом снитися почне?! У редакції ми навіть робили ставки, чи прийдуть аферисти на зустріч. Зрештою, ця ситуація вирішилася позитивно лише завдяки наполегливості нашої колеги та можливостям.

Часто-густо ми потрапляємо на гачок до шахраїв на різний кшталт та ґатунок, які вже стали настільки винахідливими, що навчитися можна лише на власних помилках. Тому не варто бути надто довірливими і необачними, позаяк багатьом витівкам злодіїв можна запобігти. Ситуація, яка сталася із працівником нашої Видавничої групи не лише вкотре доводить, що журналістика відчиняє двері перед різними проблемами і надає неабиякі можливості, але й наочно показує, що боротися з шахраями можна і потрібно.

Всім іншим радимо бути пильними і за найменших підозр чи неправомірних дій звертатися до правоохоронних органів. Тим більше, не відомо вкотре нечистий на руку горе-майстер вже “налагодив” техніки довірливим громадянам досі. Отож, якщо ви потрапили у подібну неприємну пригоду, обов’язково повідомте редакцію газети “Рівне-Ракурс”.

15.09.2011Любов РОМАНЮК Лариса САВКОВА



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2011p. 
На головну сторінку