Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №519 від 22.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Справа

Залізниця проти атимонопольників

Львівська залізниця в особі ВП “Рівненська дирекція залізничних перевезень” готується оскаржити рішення Рівненського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про накладання штрафу в розмірі 17 тис. грн за зловживання монопольним становищем.

Залізничники не погоджуються з результатами перевірки, які виявили нібито порушення у формуванні тарифів на складування вантажу на ділянках землі у смугах відведення залізниці. У своєму рішенні про штраф РОТВ АМКУ зазначає, що вартість складування вантажу повинна залежати від вартості 1 кв. м під складування та площі ділянки під складування.

Натомість у документах, які залізничники скерували у відділення для роз’яснення, зазначено, що тарифи на складування вантажів на зазначених ділянках розроблено відповідно до затвердженої в Укрзалізниці “Єдиної методики…”. Також важливим є і те, що така стаття калькуляції вартості послуги, як амортизаційні витрати, теж суттєво впливає на вартість, адже на одних ділянках витрати на амортизацію значні, а на інших - відсутні. Тому вартість складування вантажу на смугах відведення залізниці не може визначатися за загальним правилом.

Відтак залізничники доводитимуть у суді, що дії дирекції у застосуванні калькуляції вартості послуг зі складування вантажів є економічно обґрунтованими і не містять ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

22.09.2011



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2011p. 
На головну сторінку