Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №519 від 22.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Меню для печінки

Меню для печінки

Оздоровити печінку можна за допомогою дієти, вегетаріанства. У раціоні повинні постійно бути морква, капуста, буряк, помідори, гарбуз, кабачки, огірки, петрушка, кріп. Одночасно не можна забувати і білкові продукти - нежирну рибу, теляче та індиче м’ясо. Добре сприймає печінка також сир, молоко, кефір, йогурт, сир, яйця.

Не любить печінка гострі приправи, тому супи й борщі потрібно варити без них. Салати, рагу слід заправляти рослинною олією. Добре додавати в салати і лікарські рослини: листя кульбаби, подорожника великого, звіробою звичайного, яглиці, козлятника. Їх можна використовувати не тільки у свіжому, але і у квашеному та сушеному вигляді.

Найціннішим для печінки є мед. Його слід вживати по чайній ложці двічі на день.

Дуже корисно робити вранці лікувальну гімнастику для очищення печінки: “велосипед”, “ножиці”, присідання, підскоки. Така нескладна гімнастика розжене застійні явища, зробивши своєрідний масаж печінки. Непогано також бігати підтюпцем 20-30 хвилин на день.

Натомість шкодить печінці все мариноване, гостре, копчене, жирне м’ясо, кислі ягоди, спиртне, міцна кава без молока, а також переїдання.

22.09.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2011p. 
На головну сторінку