Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №519 від 22.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лідер ринку

Між арифметикою та мистецтвом

Між арифметикою та мистецтвом

Анатолій СИДОРУК: “Імідж фірми “Вільха” - синонім неперевершеної якості наших ексклюзивних меблів, художніх кованих виробів та унікальних металоконструкцій”

У ніч на неділю, 11 вересня, відбувся двобій між чемпіоном світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталієм Кличком та поляком Томашем Адамеком. Українець відзначив перемогу технічним нокаутом у десятому раунді. Серед тих, хто вітав легенду світового боксу з черговим тріумфом, був колишній боксер, а нині відомий у Рівному бізнесмен, директор виробничо-торговельної фірми “Вільха” Анатолій СИДОРУК. “Я зробив це по телефону о третій ночі, - каже Анатолій Володимирович. - Якби не закінчилася в закордонному паспорті віза, то обов’язково поїхав би у Вроцлав на поєдинок Кличка з Адамеком”.

Наша зустріч відбулася напередодні “повноліття” ВТФ “Вільха”: 16 вересня колектив підприємства поздоровляли із 18-річчям заснування його друзі та партнери з різних міст України, Росії, Казахстану та Білорусі. Усі три роки, що минули від першого інтерв’ю Анатолія Сидорука “Рівне-Ракурсу”, він виявляв у боротьбі за збереження і розвиток свого бізнесу в умовах економічної кризи не менші бійцівські якості та волю до перемоги, ніж його друг Віталій Кличко на боксерському рингу.

“Україні потрібні сотні й тисячі вишок стільникового зв’язку”

- З якими досягненнями, Анатолію Володимировичу, зустрічає “Вільха” своє “повноліття”?

- Цьогоріч у липні ми отримали нагороди як переможці міжнародного економічного рейтингу “Ліга кращих” за даними Державного комітету статистики України. Окрім отриманого “Вільхою” свідоцтва “Підприємство року 2010”, її директор був нагороджений орденом “Зірка економіки України” та одержав сертифікат “Керівник року 2010”. Одразу троє наших працівників - Аркадій Заведюк, Володимир Аврамчук та Петро Дідківський - були відзначені золотими медалями “Професійна слава України”. Міський голова Володимир Хомко також вручив кільком працівникам почесні грамоти від міської ради. Ми пишаємося цими нагородами, як і тим, що імідж фірми “Вільха” став синонімом неперевершеної якості наших ексклюзивних меблів, художніх кованих виробів та унікальних металоконструкцій.

- Анатолію Володимировичу, про те, що Ви і майстри “Вільхи” знаєте метал, як дерево, і створюєте, поєднуючи їх, мистецькі витвори, відомо всім. Та для багатьох став несподіванкою новий напрям Вашого бізнесу - виготовлення вишок стільникового зв’язку. Можливо, секрет життєздатності Вашого підприємства в тому, що його колектив успішно працює між арифметикою та мистецтвом?

- Почасти в цьому, а почасти і в нашому умінні відчувати потреби сьогодення і бачити перспективу. Нині Україна виходить на новий інформаційно-технологічний рівень. Якщо кілька років тому не було масової потреби в таких металоконструкціях, як вишка стільникового зв’язку, то зараз мобільний зв’язок став настільки розвинутий, що без них ніяк не обійтися. Тому Україні потрібні сотні й тисячі вишок стільникового зв’язку. Ми вже два роки виготовляємо їх на замовлення операторів мобільного зв’язку - Київстар, МТС та інших провайдерів. Це - серйозні металоконструкції, їх випробовування проводить Український науково-дослідний та проектний інститут сталевих конструкцій імені Шимановського. На наступний рік у нас грандіозні плани - виготовити дві сотні вишок мобільного зв’язку. До речі, сьогодні в цьому сегменті ринку в Україні працють два рівненські підприємства, одне з них - “Вільха”. Якщо замовнику потрібна вишка, захищена методом гарячого цинкування, то він одержить надійну довговічну конструкцію, виготовлену з найкращого російського або казахського металопрокату. Зараз наші фахівці розробляють експериментальний проект виробництва вишок мобільного зв’язку під нову конструкцію вежі.

“Художнє кування – відгомін краси минулих століть”

- Відомо, що у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості першими і поки що єдиними в Україні взялися готувати фахівців ковальської справи. Та не всі знають, що саме за Вашою ініціативою центр почав підготовку таких майстрів. На базі “Вільхи” вони проходять виробничу практику, а кращому з них - Сергію Торулі - запропонували самому вчити ковальському мистецтву майбутніх ковалів на навчальній базі центру в Гощі.

- Справді, Сергій Торуля, який отримав фах інженера-конструктора-технолога в Київському політехнічному інституті, проходив у нас виробничу практику за направленням державної служби зайнятості. Пам’ятаю, що його першим кованим виробом стали ворота для батьківської хати, виконані у вигляді жар-птиці. До речі, я є членом дорадчого комітету центру і як голова кваліфікаційної комісії з ковальської справи приймаю екзамени у продовжувачів цієї древньої професії. Хотів би сказати, що на нашому підприємстві проходять виробничу практику не тільки слухачі РЦПТО, а й учні професійно-технічних училищ та студенти вишів, зокрема, бухгалтери, економісти та менеджери. Вважаю своїм педагогічним досягненням те, що мені вдалося поєднати зусилля практикантів, які вчаться у вишах та навчальних закладах професійно-технічної освіти. Так, у нас був на практиці Андрій Тригубець - студент факультету менеджменту Національного університету водного господарства та природокористування. Я запропонував майбутньому менеджеру підготувати реальний проект на тему вдосконалення ковальського виробництва, активними учасниками якого стали також слухачі РЦПТО, що в той час проходили виробничу практику на нашому підприємстві. Вони разом творчо працювали півтора місяця. Результат утішив і ентузіастів, і мене: проект Андрія Тригубця був визнаний однією із кращих студентських робіт у “воднику” за останні роки.

- Пригадую, що у Вас є донечка - напевне, вже теж студентка?

- Катя навчається у “воднику” на будівельному факультеті за фахом “Міське будівництво та господарство”. Вона добре володіє англійською, тож ми залучаємо її до перекладів технічних документів з англійської на українську і навпа-

ки. Оскільки один із наших замовників - турецька компанія “Укртавер”, то роботи в неї вистачає.

- Чим приваблюють шанувальників ковальського мистецтва вироби майстрів “Вільхи”?

- Виконані нашими ковалями витончені і стильні ковані елементи докорінно змінять житло і створять у будинку атмосферу старовини. Художнє кування дозволяє підкреслити індивідуальність будинку, створити унікальний образ кожного об’єкта - і вдома, і на дачі, і офісу, і громадської будівлі. Всі ковані елементи приваблюють своєю красою і міцністю, тому часто кованими бувають сходи, поручні, ворота, огорожі, балкони, альтанки, лавки та світильники, на яких чудово виглядають і ковані прикраси - листя, квіти, візерунки. Завдяки довговічності виробів сучасні майстри переймають досвід і цікаві ідеї кращих творінь минулого, і сьогодні художнє кування доносить до нас відгомін краси минулих століть. Переконливий приклад цьому - участь “Вільхи” у створенні культурно-археологічного центру “Пересопниця”, відкритого з нагоди 450-річчя Пересопницького Євангелія. На замовлення облдержадміністрації ми виконали художнє кування у вигляді винограду довжиною вісім метрів на фасадній частині музею Першокниги, виготовили зовнішні та внутрішні перила, а творчий доробок наших майстрів - кована фігура руського воїна 12-13-го століть у бойових обладунках та зі зброєю - виставлений в експозиції музею.

“Наші меблі дешевші від закордонних у кілька разів”

- Анатолію Володимировичу, в чому секрет успіху Вашого підприємства на меблевому ринку?

- Ми вдало знайшли свій сегмент на цьому ринку - виробництво нестандартних корпусних і м’яких меблів. Тіснота наших помешкань та офісів, далеких від європейських стандартів, сприяє постійному надходженню індивідуальних замовлень на кухні, вітальні, спальні, кабінети, прихожі, шафи-купе, полиці, стелажі тощо. Наші меблі дешевші від закордонних у кілька разів. Я переконаний у тому, що екологічно чисті, комфортні й довговічні вироби “Вільхи” стануть свідченням вашого відмінного смаку і вміння робити правильний вибір. Такий вибір протягом 18 років зробили сотні державних підприємств і комерційних структур, тисячі приватних осіб. Зокрема, ми виконували замовлення на виготовлення меблів і столярних виробів для лікарні Рівненського УМВС та бази міліцейського спецпідрозділу “Беркут”.

Також пріоритетним для нас є виробництво меблів у старовинному стилі для ресторанів і барів. Це вироби на дерев’яних шкантах, тобто зроблені без жодного шурупа, без жодної металевої скоби. Так, кафе “Старий млин” у Гощанському районі, яке замовило у нас такі меблі, стало нашою візитною карткою. У нас з’явилися замовники в Рівному, Кузнецовську, Новоград-Волинському, Луцьку, Горохові, Хмельницькому та інших містах Рівненської та

сусідніх областей. Наші майстри виготовили ексклюзивні стильні меблі для популярного в обласному центрі ресторану “Венеція” та готельно-ресторанного комплексу “Золоте руно”, власником яких є мій друг Михайло Калюжний.

Є в нас ще цікаві напрями діяльності, про які хочу поінформувати через “Рівне-Ракурс” наших потенційних клієнтів. Маємо свій автопарк, укомплектований автотягачами “Mercedes Actros” із причепами. Їх використовуємо як для власних цілей, так і для надання послуг із вантажних автоперевезень по Україні. Крім того, “Вільха”здійснює оптові поставки металопрокату - понад 300 найменувань - багатьом потужним споживачам області та за її межами. Зокрема, Рівненській та Хмельницькій АЕС, РЗВА, ЗАТ “Агроресурс”, будівельним компаніям, зокрема, ТОВ “Капіталінвестбуд”, підприємствам лісового господарства, ЗАТ “Рівнеавтошляхбуд”, підприємствам “Рівнеоблводоканал”, “Рівпасвантажтранс”, “Рівнеелектроавтотранс” та іншим.

- І на завершення розмови хотів би поцікавитись, що спільного у Вас із Віталієм Кличком, портрет якого на стіні Ваного кабінету?

- Ми з Віталієм - друзі. Як колишній боксер, поділяю радість усіх спортивних перемог братів Кличків. Як член партії “УДАР Віталія Кличка” я підтримую ідею молодої політичної сили - забрати дітей із вулиць та під’їздів до спортзалів та залучити їх до спорту. Сьогодні Фонд братів Кличків готовий побудувати спортивну школу на Рівненщині, яка буде безкоштовною для всіх дітей. 18 жовтня абсолютний чемпіоном світу в суперважкій вазі за версією WBC має приїхати до Рівного з цією пропозицією.

Приватне підприємство ВТФ “Вільха”

33024, м. Рівне, вул. Старицького, 37-а;

тел./факс: (0362) 62-20-05, тел. 5-41-18

22.09.2011Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2011p. 
На головну сторінку