![]() |
№523 від 20.10.2011p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Пріоритети
Нещодавно заступник голови облради Олександр Чуприна взяв участь у засіданні штабу з моніторингу за цінами на агропродовольчому ринку у 2011-2012 маркетинговому році. Проаналізувавши ситуацію на агропродовольчому ринку, заступник Міністра агрополітики та продовольства Сергій Мельник зазначив, що у порівнянні з попереднім періодом торік в Україні в цілому на 13,7 відсотка збільшилось виробництво сільськогосподарської продукції та поставив завдання не допустити в осінньо-зимовий період дефіциту на продовольчі товари та необґрунтованого підвищення цін.
До речі, напрацювання Рівненської області у створенні сільськогосподарських кооперативів були відзначені на державному рівні, і можливо незабаром саме до нас приїздитимуть фермери з інших областей України переймати досвід.
Між тим, позитивні напрацювання місцевих аграріїв вже позначилися на ціновій політиці області. “На Рівненщині харчі дешевші, ніж деінде”, - констатують обласні чиновники. А все тому, що цьогоріч в області виробили на 10 відсотків продукції більше, ніж торік. Відтак, для харчової промисловості вистачає місцевої сировини. Відповідно, Рівненщина на 10-му місці в Україні за кількістю внутрішнього валового продукту, що припадає на одного краянина.
Водночас націнки в роздрібній мережі на постійному контролі. А щоб перекупники не створювали штучного ажіотажу, з ініціативи обласної влади у краї практикують сільськогосподарські ярмарки. Як результат, агровиробники пропонували міським жителям продукцію на 15-20 відсотків дешевшу, ніж у торговельній мережі. Крім того, щоб соціальні сорти хліба були доступними для краян, хлібопекарі області цьогоріч отримали з держфонду 4403 тонни пшеничного та 1940 тонн житнього здешевленого борошна. Тож влада краю дотримується умов меморандуму, підписаного з виробниками хлібобулочних виробів.
20.10.2011 |
Рівне-Ракурс №523 від 20.10.2011p. На головну сторінку |