Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №531 від 15.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Споживач має право

Дивись, що купуєш

Щоб не купував споживач, він завжди ризикує отримати неякісний товар. Тому передусім потрібно дивитися, що опиниться на вашому столі, і чим це пізніше може вам загрожувати. Адже спорожнілий гаманець - це ще не найгірший варіант.

- Фахівці управління у справах захисту прав споживачів у Рівненській області здійснюють контроль за якістю товарів, які реалізують на споживчому ринку області. Цей контроль стосується передусім продуктів харчування. Спеціалісти здійснюють контрольну перевірку правильності розрахунків, тобто, як відбувається процес оплати за товар, та відслідковують показники якості продовольчих товарів, - розповідає заступник начальника управління у справах захисту прав споживачів у Рівненській області Володимир РАЧИНСЬКИЙ.- Передусім покупці повинні звертати увагу на маркування. Якщо на маркуванні є дата виготовлення, виробник, позначення, що продукція сертифікована, що вона пройшла контроль на вміст ГМО, тоді покупець має право пред’явити вимогу до продавця, щоб йому надали всі документи для перевірки інформації про продукт. Тобто, при купівлі будь-якого харчового продукту в торговельній мережі покупець повинен вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку товару.

Якщо ж покупець придбав продукцію і бачить, що якісні показники товару викликають сумніви, то він має право звернутися до продавця із претензією на обмін товару на більш якісний, або повернення грошей. Якщо продавець не задовольняє вимоги покупця, споживач має право звернутися за адресою управління із заявою-скаргою, зазначивши найменування суб’єкта господарювання, його адресу та надавши розрахунковий документ.

15.12.2011Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2011p. 
На головну сторінку