№531 від 15.12.2011p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Дослідження
Деякі експерти з харчування вважають, що цитрусові та інші продукти можуть викликати сильний головний біль. Це пов’язано з відсутністю спеціального ферменту в організмі деяких людей. Цей фермент необхідний для нейтралізації аміну продукту.
Згідно з останніми дослідженнями, відсутність бажання їсти є свідченням наближається нападу мігрені. Цей тип головного болю особливо непередбачуваний.
Серед продуктів, які можуть викликати головні болі, на першому місці стоїть сир. Сир містить тирамін - природна речовина, яка накопичується протягом тривалого зберігання продукту. Недарма сиром не радять закушувати під час застілля - похмільний синдром вам буде забезпечений.
У великих кількостях сир може викликати напад гіпертонії. Високий рівень тираміну містять такі сири, як чеддер, сир фета, моцарела, пармезан та сири з цвіллю.
Сіль і консервовані продукти теж містять багато тираміну. Була помічена реакція організму після споживання солінь, маслин.
Алкоголь здатний викликати сильний головний біль, тому що занадто довго обробляється в організмі. Зверніть особливу увагу на вживання червоного вина, пива та шампанського.
Серед продуктів, які можуть також спровокувати важкий напад головного болю є арахіс, арахісове масло, чіпси, піца, ківі, сливи, хліб і печиво.
15.12.2011 |
Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2011p. На головну сторінку |