Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №532 від 23.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Готуємося до свята

Меню для Дракона

Аксесуар номер один будь-якої новорічної програми - святковий стіл. Серед слов’ян завжди було прийнято виставляти на святковий стіл усе, що було в будинку. А в наш час є негласна традиція на новорічний стіл витрачати всі заощадження, що зберігалися в будинку цілий рік.

А тому для кожного з нас надзвичайно важливим є те, чим ми годуватимемо наших гостей, при цьому віддаючи данину поваги новорічного символу.

Цього року новорічний стіл 2012 може бути набагато цікавіше, ніж у минулому. Рік кролика традиційно був мізерний на м’ясні і рибні закуски. Дракон же - істота практично всеїдна. Враховуючи його можливе походження від динозавра. Він не гребує і різною зеленню, але найбільше любить м’ясо і рибу. Колись живі дракони, якщо вони існували, періодично харчувалися і людьми, але основний їх раціон все ж становили великі хижаки. Тому на новорічному столі будуть особливо доречні страви з м’яса різних тварин, і чим більші, тим краще.

А ще обов’язковою умовою для новорічних страв є їх свіжість. Вони повинні бути підготовлені в цей же вечір, бо вчорашнє дракон би їсти ніколи не став і моторошно б образився, запропонуй йому таке. Тому весь стіл доведеться готувати 31 грудня, а інакше ви ризикуєте образити Господаря 2012 року. Ні в якому разі на столі не повинно бути напівфабрикатів і тим більше консервів, паштетів та інших подібних продуктів, які були в банки запаковані дуже давно.

Отож, щоб задобрити Чорного Дракона, під чиїм заступництвом пройде 2012 рік, добре продумай новорічне меню. Дракон всеїдний, але прискіпливий - любить все найсмачніше, свіже, красиве й апетитне.

На новорічному столі 2012 має бути:

Тільки свіже

На новорічному столі повинні бути страви лише зі свіжих продуктів. Табу на консерви, напівфабрикати, концентрати та заморожені продукти.

Багато зелені

Дракону сподобається, якщо новорічний стіл і страви будуть щедро оздоблені зеленню. Добре прикрасять новорічне меню петрушка, кінза, кріп, селера, зелений салат, китайська капуста, огірки, зелена цибуля.

Спеції

Під час приготування новорічних страв не скупися на спеції: чорний і червоний перець, кориця та імбир, базилік і кардамон, мускатний горіх. Вогнедишному точно сподобаються страви “з вогником”.

Більше салатів

Дракон оцінить оригінальні та екзотичні салати, в яких буяють кольори - зелень і овочі.

М’ясо і риба

Дракону сподобається будь-яке м’ясо і птиця, головне, щоб смачно приготовані. Риба на святковому столі повинна бути тільки благородних сортів - форель, судак, сьомга, осетрина. Ідеально підійшла б слабосолона риба або майже сира, витримана протягом години в настої з горілки. Табу на оселедець, консерви і салат “оселедець під шубою”.

Але найбільше в наступному році будуть радіти шанувальники сироїдіння. Якщо ви любите сашимі або просто сире м’ясо і рибу, то ви своїми уподобаннями особливо порадуєте дракона, який теж все волів вживати в сирому вигляді.

Страви на вогні

Опануй техніку фламбування, або приготування “у вогні”. Дракон буде в захваті від м’яса на грилі (аерогрилі), палаючих мисливських ковбасок (облити коньяком і підпалити перед подачею на стіл), вогняних коктейлів і десертів.

Вода

На новорічному столі обов’язково повинна бути вода - символ наступаючого року. А також “вогняні” коктейлі, наприклад, глінтвейн, який в давнину називали вогненною кров’ю дракона.

Гарбуз

Кажуть, що рік Дракона обов’язково принесе удачу, якщо на новорічний стіл поставити гарбуз. Як декор або закусу - вирішувати тобі!

Десерт

Атрибут солодкого новорічного столу 2012 - розкішний торт, смачний, але легкий, з різними фруктами і ягодами. Також Дракону сподобаються різнокольорові фруктові салати та десерти з морозива.

Оформлення новорічного столу теж має бути в стилі Дракона. Символу 2012 дуже сподобається, якщо при оформленні новорічного столу і новорічних страв ви використовуватимете червоний, зелений, білий, чорний, синій і золотистий кольори. А також прикрасите стіл сувенірними фігурками дракончиків.

Якщо ви дотримуватиметеся всіх заповідей та формальностей, і віддасте шану Дракону, то майбутній рік у вас складеться вдало і продуктивно!

23.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 23.12.2011p. 
На головну сторінку