№236 від 20.04.2006p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Що ми їмо?
Тільки уявіть собі, сьогодні більшість овочів та фруктів можна вивести в лабораторних умовах, зробити модифікованими, тобто вчені “доекспериментувалися” до того, що вже відшукати на прилавках сучасних магазинів натуральний продукт практично неможливо. Не вірите, що ваш улюблений йогурт не такий уже й корисний?.. Тоді читайте далі і робіть висновки.
Кока-кола зовсім не втамовує спрагу - у неї підмішують фосфорну і лимонну кислоти, щоб створити ілюзію втамування спраги і звикання до напою.
Фрукти й овочі більше не приносять користі, адже стали трансгенними. Привабливі на вигляд, соковиті і блискучі, як налаковані, але вживати їх неможливо - вони не мають смаку і запаху. Змінилися і їхні природні властивості. Взимку трансгенна полуниця навіть не замерзає завдяки гену, запозиченому в риб із північних морів.
Генетики схрещують курей з картоплею, скорпіонів з бавовною, морських свинок з тютюном. У світі практично не залишилося натуральної сої: 95 відсотків - генетично модифікована.
Йогурт - чудовий смачний продукт, але тільки тоді, коли він свіжий, виготовлений на місцевому молокозаводі і має строк зберігання не більше 8 днів. Особливо небезпечні для здоров’я йогурти закордонного виробництва. На Заході корів годують спеціальним силосом, від якого у них розвивається цироз, їх наколюють антибіотиками, що викликають нові види бактерій. Але що ми бачимо в рекламі? Топ-модель зваблююче злизує з ложечки “прекрасний знежирений йогурт, з кальцієм, вітамінами і протеїнами, який створений для підтримання відмінної фізичної й інтелектуальної форми”. Якби реклама говорила правду, то для цього рекламного ролика повинні були б вибрати не модель, а безформенну, прищаву жінку вагою 150 кілограмів, отруєну цим славнозвісним йогуртом.
20.04.2006 | За матеріалами інтернет-видань |
Рівне-Ракурс №10 від 20.04.2006p. На головну сторінку |