№535 від 13.01.2012p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Купуємо із користю
70% продукції на ринку з назвою “кефір”, - це зовсім інший продукт. У чому ж підробка? Для того, щоб створити справжній класичний кефір, потрібно використовувати закваску на кефірних грибках (це цілий букет мікроорганізмів: молочнокислі стептококі, дріжджі, корисні бактерії і т.д.). Лише у цьому випадку можна бути впевненим, що ваш організм отримає корисні речовини, властиві кефіру.
Як можна відрізнити справжній кисломолочний напій? Єдиний спосіб для споживача купити справжній кефір - це, як не банально, уважно читати маркування на упаковці. У складі цього кефіру вказано - молоко (допускається добавка сухого молока), закваска кефіру (саме вона зроблена на основі грибка кефіру). Не піддавайтеся рекламним прийомам. Якщо у складі замість закваски кефіру вказані “чисті культури”, то з упевненістю можна сказати, що до кефіру цей продукт не має жодного стосунку. До того ж у кефір заборонено додавати будь-які барвники, консерванти чи стабілізатори. Якщо у складі вказані “чисті культури”, то це вже несправжній кефір.
Кефір зберігається за температури від 0 до +60С. Будь-які відхилення призводять до того, що збільшується кількість дріжджів або мікроорганізмів. У будь-якому випадку кефір псується.
Згущене молоко без молока
Щоб зробити справжнє згущене молоко, необхідне молоко вищої якості та відмінне обладнання. Набагато дешевше зробити згущене молоко, змішавши сухе молоко з цукром і рослинним жиром. Що, в цілому, робить більшість виробників. До складу вводять кокосовий жир. За даними тестування згущеного молока, яке проводив НДЦ НСЕ ТЕСТ, частина рослинного жиру в деяких марках доходить до 95%.
У маслі - жир з пальми
Вершкове масло також “грішить” рослинними жирами. Не всі виробники вказують на своїх етикетках те, що у складі продукту, разом з молочним жиром, є ще й кокосовий. Однак зараз українські виробники, в боротьбі за покупця, вже починають вказувати справжній склад продаваного продукту.
13.01.2012 |
Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2012p. На головну сторінку |