Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №203 від 01.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Освітні обрії

Ліцеїсти – кращі школярі

Своєрідний рекорд встановив цього року в галузі освіти Рівненський обласний ліцей-інтернат: 98 відсотків його випускників після отримання документа про базову середню освіту відразу ж вступили у вузи. Річ у тому, що за багато років існування цього неординарного навчального закладу тут напрацьовано власну систему освітніх стандартів, яка дає змогу надати учням знання найвищого гатунку. Не випадково, отже, конкурс на одне місце при прийому нових ліцеїстів цього ж таки року сягнув найвищої в історії закладу відмітки – 3,2 чоловіка на місце.

Про досягнення навчального закладу, проблеми, які потрібно здолати, зрештою, про завдання, які належить вирішити педагогічному колективу в новому навчальному році батькам ліцеїстів і вчителям на зборах розповідала директор ліцею-інтернату Тетяна КОТОК.

- Цього навчального року ми зробили наголос на залученні до навчання в ліцеї обдарованих дітей з районів області, - повідомила Тетяна Андріївна. – Адже не секрет, що саме в цих дітей є найменше можливостей проявити себе. Отже, здебільшого в нас навчатимуться переможці обласних олімпіад, учасники Малої академії наук, діти, які зарекомендували себе нестандарним мисленням… Для цих восьмикласників – у ліцей приймають після закінчення семирічки – апробується система профільного навчання, яка включає в себе поглиблене вивчення окремих предметів, - саме тих, до яких дитина має найбільший нахил. Цього року в ліцеї обладнано, на додачу до вже існуючих, сучасний кабінет інформатики, діє комплекс військової підготовки, на часі – відкриття кабінетів кулінарії і шиття (дівчатка не тільки науки мають вивчати, а й бути гарними господинями!). Звісно, є проблеми з фінансуванням. Та все ж таки в закладі нині завершується ремонт спального корпусу, відреставровано технологічне обладнання їдальні… Ми, таким чином, зробимо все можливе й неможливе, щоби діти почувалися в ліцеї комфортно, щоб їхня дорога до знань була світлою і радісною.

01.09.2005Лариса БОЯРЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2005p. 
На головну сторінку