Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №237 від 27.04.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спідвей по-рівненськи

Будемо боротися за перемогу на двох фронтах

Будемо боротися за перемогу на двох фронтах

Спідвейний клуб “Рівне Україна» у рамках російської міжнаціональної ліги зазнав першої домашньої поразки у сезоні. Переможницею рівнян стала команда “Лукойл» з Октябрського.

Гонка видалася цікавою та видовищною. Глядачі неодноразово були свідками падінь гонщиків та повторних стартів. У дванадцятому заїзді після зіткнення з мотоциклом суперника з дистанції зійшов Віктор Гайдим. Це дуже не сподобалося вболівальникам, найспритніші з яких, намагалися влучити у російських спортсменів напівповними пластиковими пляшками. Інтрига ж самої гонки зникла, коли »Лукойл», перемігши у двох заїздах поспіль (шостому та сьомому) з рахунком 5:1, забезпечив собі десятиочковий відрив. Остаточний результат зустрічі - 51:39 на користь гостей з міста Октябрський.

Про стан справ у клубі, плани розвитку та результати гонок говорить старший тренер команди »Рівне Україна» Віктор Кузнєцов.

- Вікторе Володимировичу, чи задоволені ви передсезонною підготовкою команди?

- Закупили абсолютно нову техніку, оскільки технічна база була взагалі відсутня. А щодо кадрового укомплектування команди, то з цим особливих проблем не маємо. Біда лише з юніорами, які сьогодні не зовсім підготовлені. Треба мінімум півтора року, щоб вони виступали на дійсно високому рівні. Готувалися ми в Дебрецені (Угорщина). Розраховували провести дванадцять тренувань, та трохи підвела погода, - через дощі та похолодання відпрацювали лише п’ять тренувань.

- Відбулося вже дві гонки у новому сезоні. Тож як ви оцінюєте потенціал команди?

- Потрібно розуміти, що ми їздимо у двох лігах, де є два різні регламенти гонок. У польській лізі нам достатньо двох юніорів, тож там поки що все добре - поборемося за вихід до першої ліги. А ось у російській лізі потрібно мати трьох юніорів, тому тут буде дещо важко досягти поставлених завдань.

- Які ж цілі поставлені перед командою у міжнаціональній російській лізі?

- Хотілося б поборотися за третє місце, і ми ставимо таку мету. Будемо задоволені, якщо за ці шістнадцять гонок, що проведемо протягом сезону у російській лізі, юніори Омелян, Колодій, Дядечко чи Кобрин додадуть у майстерності та класі.

- Як ви оцінюєте виступи наших спортсменів у гонках з »Мішкольцем» та »Лукойлом»?

- Результат гонки у Мішкольці вважаю задовільним, оскільки виступали вперше після незавершеної підготовки. А що стосується »Лукойла», то це дуже сильна команда, добре укомплектований, збалансований з усякого погляду колектив, з яким дуже важко боротися. Ми могли б проїхати краще, більше того, могли б поборотися за перемогу. Та для цього треба було б, щоб наші основні гонщики - Дим, Марко, Гайдим та Хампель, - виступили у повну силу і набрали більше десяти очок кожен. На жаль, цього не сталося.

- Якими є подальші перспективи розвитку команди?

- Щоб виступати на належному рівні як у російській, так і у польській лігах, маємо два шляхи. Для того, щоб “купувати» гонщиків, потрібно мати солідний бюджет. Приміром, для польського чемпіонату при відповідному фінансовому забезпеченні ми могли б придбати 5-6 зіркових спортсменів, які б захищали кольори нашої команди. Те ж стосується і міжнаціональної ліги Росії. Є й інший шлях. Створити власну школу, щоб місцева молодь прийшла у спідвей. Тоді у Рівному буде українська команда, у якій їздитимуть українські гонщики. Я надаю перевагу другому варіанту.

- Скільки ж часу потрібно для виховання молодих спортсменів?

- Два-три роки. Будемо боротися за високі результати, ставити перед собою відповідні цілі. Але, щоб досягти якоїсь мети з молодим поколінням, потрібно наполегливо тренуватися.

- У порівнянні з іншими клубами польської ліги, якими, на вашу думку, є наші шанси на позитивні результати?

- Безперечно, слід очікувати важкої та безкомпромісної боротьби Порівняно з минулим сезоном змінився регламент проведення змагань. Та й склади команд перетасувалися, адже кожен клуб мав право запрошувати необмежену кількість легіонерів.. Звісно, сподіваємося досягти завдань, висунутих на цей сезон.

Вже 23 квітня рівняни у напруженій боротьбі програли в гостях команді “Спідвей-Центр» (Даугавпілс) - 43:47. Найбільше очок “Україні Рівне» знову привіз Ігор Марко. На рахунку гонщика 12 пунктів.

Наступну домашню гонку підопічні Віктора Кузнєцова проведуть в четвер, 27 квітня проти “Турбіни» з Балаково.

27.04.2006Роман Свирида



Рівне-Ракурс №10 від 27.04.2006p. 
На головну сторінку