№541 від 01.03.2012p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#На замітку
Ті, хто не уявляє свого сніданку без вівсяної каші, можуть претендувати на звання здорових людей планети, - вважають фахівці. Гастроентерологи стверджують, що вівсянка попереджує захворювання шлунку, а кардіологи рекомендують її для профілактики серцево-судинних захворювань та зниження рівня “поганого” холестерину. І найголовніше - у цих диво-пластівців немає побічних дій. А ще:
• постійний прийом вівсяної каші зможе зробити вас не лише спокійними, а й розумнішими, покращити роботу, додати бадьорості та хорошого настрою;
• налягати на вівсянку варто й тим, хто хоче зберегти розумові здібності і хорошу пам’ять до самої старості, позаяк, нормалізуючи рівень холестерину, вона допомагає позбутися бляшок у судинах;
• якщо у вас гарний апетит, приборкати який не може вівсянка, після невеликої порції каші можна добре поснідати (ковбаса, яєчня, канапки з будь-якою кількістю масла) і ваш організм не постраждає, оскільки “вівсяна прокладка” не дасть шкідливому холестерину потрапити у кров і відкластися на стінках судин;
• особливо корисна вівсяна каша для мешканців великих міст із несприятливою екологією, оскільки має властивості виводити із організму токсини та солі важких металів;
• для зміцнення кісток і зубів, а заодно запобігання карієсу, необхідно замочити у холодній воді геркулесові пластівці і залишити на 3 години. Потім їх варять до готовності і вживають без обмежень;
• якщо ви потерпаєте від підвищеного тиску і щоб просто захистити серцево-судинну систему, випивайте щоденно півсклянки вівсяного відвару. Для цього необхідно взяти склянку зерен вівса і кип’ятити у літрі води доти, поки вода не википить наполовину. Затим процідити;
• вівсяний кисіль - визнаний засіб для лікування захворювань шлунку, кишківника, панкреатиту, коліту й отруєнь. Вівсяний кисіль добре регулює роботу кишківника при закрепах. Приготувати його зовсім нескладно. Крупу заливають холодною кип’яченою водою в пропорції 1:1, кладуть небагато дріжджів або шматочок житнього хліба і залишають бродити на 12 годин. Каструлю з киселем щільно укутують, аби зберігалося тепло. Потім зливають рідину, доводять до кипіння і - кисіль готовий. Споживайте на здоров’я!
01.03.2012 | Віктор МЕЖОВ |
Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2012p. На головну сторінку |