Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №542 від 07.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

ВСЕ ПРО СЕРІАЛИ

що ви хотіли дізнатись, але соромилися запитати

“Як і детективи, серіали люблять усі. Просто дехто соромиться у цьому зізнатися” (Афоризм невідомого). Дорогі шановні друзі! “Рівне - Ракурс” презентує нову рубрику, присвячену найрізноманітнішим серіалам - і “старим добрим”, і сучасним найрізноманітніших жанрів - від ситкомів (ситуативних комедій) до фільмів жахів. Свої запитання Ви можете задати ведучому рубрики Олесю Поліщуку за електронною адресою: aieks_p30@mail.ru, або надіславши смс на номер мобільного: 096-964-61-21.

ЛАТИНОАМЕРИКАНСЬКІ ТА УКРАЇНСЬКІ БАЙКИ

- Скажіть, будь ласка, що це за нових два серіали з’явилися - “Клон-2” та “Байки Мітяя”? Ніби знайомі імена, сюжетні ходи, але далі не можу розібратися...

Люба Дияк

- “Клон-2” - це рімейк легендарного бразильського серіалу “O Clone” 2001 року. У сонячній, райській Бразилії живе красуня на ім’я Жаді. Життя, як часто буває у вісімнадцятирічному віці - веселе і безтурботне, але несподівана біда - смерть матері, змушує молоду дівчину відправитися до Марокко, до свого дядечка Алі. Сумно Жаді в новому світі. Часто мучить ностальгія за батьківщиною, за друзями, тут все інше - нове і невідоме. Вибору немає, доводиться звикати, пристосовуватися. І знайомство з Лукасом перевертає життя. У присутності хлопця її серце б’ється поривами і хвилями, а час швидко минає. Те ж саме із ним. Любов з першого погляду. Здається, все супер. Але що за доля (і що за серіал) без капостей? Що за життя без випробувань? “Клон-2” значно коротший за оригінал, і має трохи більше 30 серій.

“Байки Мітяя” - ланцюжок новельних історій, створених за мотивами серіалу “Свати”. Недбайливий, легковажний сусід великого сімейства, який з’явився у третій частині народної епопеї, тепер стає головним дійовим героєм. Мітяй - іноді слабохарактерний, іноді лінивий, але все ж дуже добрий і позитивний персонаж, встиг настільки полюбитися глядачам, що був удостоєний створення окремої, не менш смішної, ніж “Свати”, історії.

Мітяй - невиправний оптиміст і романтик, а ще невгамовний фантазер і чудовий оповідач. У цілому, ці риси його характеру - єдине багатство, нажите їм за весь час життя у смт Кучугури. Кожен раз, потрапляючи в різні життєві ситуації, Мітяй, щоб викрутитися, розповідає співрозмовнику історію зі свого життя, або якщо завгодно, байку. Але байка - адже вона на те і байка, що навіть правда в ній виглядає дещо перебільшено і прикрашено. Ось і виходить, що Мітяй служив у секретних військах, був особистим водієм Брежнєва, літав на Місяць ще до американців, першим придумав радіо, врятував життя Горбачову, був першим солістом “Ласкавого мая” і т.д. Вірити чи ні - справа ваша. Але Мітяй присягається, що так все і було.

У головній ролі знявся Микола Добринін. Кожна серія - це нова історія і нові герої, ролі яких виконують як актори, так і реальні персонажі, спортсмени, ведучі та інші відомі люди. Як на мене, досить оригінальний та веселий серіал про “українського Мюнхгаузена” - сповнений гумору та невичерпної фантазії.

Особливо автору сподобалося, як Мітяй розповідав одну драму, пародіюючи мексиканський телесеріал - навіть у вигляді то 500, то тисячної серії.

07.03.2012Олесь ПОЛІЩУК



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2012p. 
На головну сторінку