Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №544 від 22.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Презентація

Частинка Франції на маленьких клаптиках

Частинка Франції на маленьких клаптиках

Колекцію поштових марок презентували у Рівному. Їх тематика присвячена історії та культурі Франції. Виставка налічує 64 листи з марками і розміщена у двох залах Головпоштамту.

- До України приїхала колекція унікальних марок, - розповідає голова обласного товариства Асоціації філателістів України Василь ПАНЧУК. - Вони присвячені історії та культурі Франції, а також п’ятьом франкомовним країнам. Найстарша марка у колекції датована 1900 роком, а найсучасніші - з 2003 року. Французькі марки від решти відрізняються своєю оригінальністю та мають індустріальний підтекст. І хоча вони схематичні, але й водночас влучні та своєрідні. Тематика марок представлена різноманітна - від творів Жюля Верна до велогонок Тур де Франс та Олімпійських ігор, марки присвячені Наполеону. Також є зображення героїв французьких романів, фонтанів, старовинних палаців та орхідей.

Проте Василь Панчук зазначив, що у Рівному виставляється лише частина колекції. Ще дві частини виставки паралельно презентують поціновувачам поштової марки у Луганську та Києві.

- Кожна з цих маленьких поштових марочок несе у собі велику частину всесвіту, культурного і політичного життя країни, її діячів, - говорить заступник директора Рівненської дирекції “Укрпошта” Любов БУНЬ. - Відповідно, цю історію люди пам’ятають і цінують роками. А поштова марка про ці всі події якнайкраще нагадує.

Виставка любуватиме око глядачів до 24 березня. І побачити марки можна у робочий час Головпоштамту.

22.03.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 22.03.2012p. 
На головну сторінку