![]() |
№544 від 22.03.2012p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
1. Франція - трапези, не кваплячись. Мадемуазель та мадам завжди їдять у компанії, за обідом та за вечерею вони багато говорять, тому і не переїдають. Адже сигнал ситості доходить до мозку не одразу. Виходить, чим повільніша трапеза, тим менший ризик погладшати... Усе треба сприймати критично й аналітично, навіть відому усім нам приказку з радянських часів: “Когда я ем - тогда я глух и нем”.
3. Болівія - гострий перчик чілі. Також розщепляє жири, рекомендовано вживати як приправу до страв.
4. Китай - чай улун. Він містить особливі речовини, які прискорюють обмін речовин. Бажано випивати 4-5 горняток щодня.
5. Греція - темне м’ясо. Основа раціону гречанок - страва із ягняти, містить багато левокарнітину - амінокислоти, які розщеплють жири.
6. Угорщина - кислі страви. Мариновані помідори, огірки й перчики допомагають скинути вагу, оскільки містять оцет, який контролює рівень цукру в крові, позбавляючи від “вовчого апетиту”. Вживайте в якості гарніру.
7. Австрія -макарони й хліб лише із цільнозернового борошна. Надовго дає почуття ситості.
8. Норвегія - лосось, оселедець та тріска. Багате джерело йоду, потрібного для доброго обміну речовин. Вживайте двічі на тиждень.
9. Іспанія - червоний апельсин. Він містить антоціани, які розщеплюють жири. Якщо є можливість, ласуйте ним хоча б раз на тиждень.
10. Карибські
острови (Кариби) - ананаси. Шматочки ананаса та ананасовий сік містять фермент бронелін, який не дає жиру відкладатися на талії. Якщо ви щедро поїли, не відмовляючи собі в “шкідливих” продуктах та кілокалоріях - випийте 1 літр ананасового соку.
11. Бразилія - бобові. Вживайте горох та квасолю 2-3 рази на тиждень. Легко засвоюються, дають надовго почуття ситості.
12. Японія - жодного жиру. Їжу тушать, чи готують на пару.
13. Марокко - куркума. Це найпоширеніші прянощі в Марокко, містять куркумін, який зменшує жирові відкладення. Додавайте у страви, чи пийте тепле молоко з 1 чайною ложкою куркуми.
14. Корея -морська капуста. Багата на вітаміни А, Е, В12, цинк, йод та магній - оптимальне поєднання для правильного обміну речовин. Вживайте 100 грам морської капусти двічі-тричі на тиждень.
15. Турція - соняшникове насіння. Дрібка соняшникового насіння щодня дає організму корисні жири та добре вгамовує голод.
16. Індонезія - кориця. Спалює жири й знижує апетит. Вживайте 1/2 чайної ложки кориці щодня, щоб схуднути. Можна додавати у якості приправи до сиру, чаю чи випічки, якщо ви їх їсте.
17. Австрія -макарони й хліб лише із цільнозернової муки. Надовго
дає почуття ситості.
18. Індія - імбирно-лимонний напій. Ця пряна вода стимулює обмін речовин. Натріть корінь імбиря (2-3 см) і додайте четвертинку лимона. Залийте склянкою кип’ятку. Дайте настоятися 10 хвилин.
19. Англія - відсутність вечері. Пропускайте вечерю двічі-тричі на тиждень. Тоді організм вироблятиме вночі гормон росту, гальмуючи жирові відкладення.
20. США - протеїнова кислота. Мешканки Нью-Йорку спалюють жир, вживаючи білкову їжу - м’ясо, рибу, яйце. На гарнір - лише овочі. Ніяких макарон, картоплі й хліба.
22.03.2012 |
Рівне-Ракурс №544 від 22.03.2012p. На головну сторінку |