![]() |
№547 від 12.04.2012p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Кошторис
Наразі українські господині вельми заклопотані, адже готуються чи не до найсвітлішого та наочікуванішого свята - Пасхи. Усім хочеться якнайкраще почастувати своїх рідних та похизуватися перед гостями найвишуканішими стравами, вразити розмаїттям великоднього столу.
А якщо ви запросите побитися яйцями гостей, та почастуєте їх міцними напоями, накривши щедрого стола - готуйтеся викласти 500-600 гривень як мінімум. Зважте, український менталітет тим часом бере гору - люблять співвітчизники погуляти на широку ногу, особливо після довгого суворого посту, тому на святах не заощаджують, а прибирають багатий стіл. Проте напередодні Пасхи ціни невпинно лізуть угору, тому заощадливим господиням слід ретельно спланувати вміст свого великоднього кошика та скрупульозно підрахувати його вартість.
Отже, найдорожчими, як і завжди, залишаються м’ясні вироби. Кільце домашньої ковбаси (70 грн./кг) обходиться в 20-40 гривень, рубленої (65 грн./кг) - у 27-28 гривень. Шинка продається в основному по 60 грн./кг, а копчена - на 20 гривень дорожча. Якщо ж хтось хоче власноруч закоптити собі шматок свіжини, то свинина на ринку продається по 50 грн./кг, вирізка - по 50-70 грн./кг.
Вартість овочів на великодні свята буде такою: огірки близько 17-20 гривень, помідори - 24-25 гривень за кілограм. Кріп, петрушка, зелена цибуля, салатне листя - все це продається по 3-4 грн. за невеликий пучок.
Обов’язковий атрибут свята - паска, коштує від 7 гривень за маленьку і до 15-30 гривень - за більшу.
Отож, шановні господині, сподіватимемося вам вдасться зібрати великодній кошик за бажанням, незважаючи на кусючі ціни. Головне, будьте розумними при укладанні святкового меню, досить заощадливими та в міру щедрими. З Великоднем!
12.04.2012 | Лариса САВКОВА Юлія ГОЛИК |
Рівне-Ракурс №547 від 12.04.2012p. На головну сторінку |