Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №548 від 19.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Представництво

Польща стає ближче?

Польща стає ближче?

Проблема із отриманням віз до сусідньої Польщі є головним болем для десятків тисяч мешканців Рівненської області, тим більше, що на відміну від наших сусідів з Волині у Рівному немає консульства республіки Польща. Однак нарешті частоково ця проблема почала вирішуватися.

17 квітня у Рівному відбулося урочисте відкриття Пункту Прийому Візових Анкет (call-центр), в якому взяли участь голова обласної ради Юрій Кічатий, голова облдержадміністрації Василь Берташ, міський голова Володимир Хомко, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Марек Мартінек.

Тож відтепер, аби відкрити візу на поїздку до Польщі, їхати в Консульство, що у Луцьку, не потрібно. В обласному центрі у приміщенні новозбудованого бізнес-центру на вулиці Симона Петлюри, 22 працюватиме візовий центр, де й прийматимуть документи. Він став дев’ятим в Україні. Загалом до червня цього року планують відкрити 14 пунктів прийому візових анкет, розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик ЛІТВІН. І навіть у тих містах, де вже є консульства. Адже нині вони (їх налічується 7) працюють із подвійним завантаженням, акцентував він. Торік, наприклад, консульства видали 600 тисяч віз. Тоді як амбасади інших країн таку ж кількість віз відкрили усі разом. Відтак, такі пункти, переконаний посол, розвантажать консульства. Крім того, це буде зручно й жителям області, зазначив голова облдержадміністрації Василь Берташ, адже не доведеться їхати у Луцьк, вистоювати у чергах, а це зекономить час.

Під час урочистого перерізання червоної стрічки Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін зазначив, що відбувається модернізація роботи Польських консульств щодо видачі віз шляхом запровадження електронної реєстрації. Також представник польської сторони охарактеризував позитивні перспективи відкриття Пункту, зокрема: зростання перспектив отримання вищої освіти у Республіці Польща, діяльності підприємців тощо. Резюмуючи, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні наголосив, що це є ще один шлях для підтримання теплих дружніх стосунків між Польщею та Україною.

Відтак, починаючи з 18 квітня 2012 року, Пункт Прийому Візових Анкет до Республіки Польща у Рівному починає приймати заяви від імені Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку.

За прогнозами фахівців, послугами call-центру щороку користуватимуться близько 30 тисяч мешканців Рівненської та Волинської областей.

Рівненський Пункт Прийому Візових Анкет, як і усі інші польські центри, розташовані в Україні, обслуговуватиме індійська компанія “VFS Global”, яка стала переможцем тендеру.

Послуги візового будуть платні - 19,5 євро. Вартість шенгенської візи становитиме орієнтовно 35 євро, національної - 20.

19.04.2012



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2012p. 
На головну сторінку