Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №548 від 19.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розробка

Он-лайн контроль над реакторами

Он-лайн контроль над реакторами

Робота енергоблоків - у режимі реального часу. Унікальну систему моніторингу розробили фахівці Рівненської АЕС. Тепер кожен бажаючий на сайті підприємства rnpp.rv.ua може в он-лайн режимі переглянути дані про радіаційну безпеку, інформацію метеостанцій та загальний стан енергоблоків. Нову розробку рівненським журналістам продемонстрували під час спеціального прес-туру на Рівненську АЕС.

“Спрут” збирає важливі показники постійно. Повний доступ до інформації, яка оновлюється від 2 секунд до 10 хвилин, має керівництво та інженери РАЕС. Величезний обсяг важливої інформації доступний фахівцям підприємства в зручній формі графіків, таблиць і схем.

Як розповів начальник відділу підготовки оперативного персоналу РАЕС Олександр Остаповець, система моніторингу дозволяє переглянути стан всіх систем енергоблоків. Для жителів Рівненщини “Спрут” корисний тим, що через офіційний сайт станції кожен бажаючий може спостерігати за основними її параметрами роботи.

- Фахівці РАЕС самостійно розробили систему “Спрут”. Її вже вивчають представники інших атомних станцій. На спільних зустрічах їх дивує, що за допомогою телефону або Інтернет-планшета я можу дізнатися, як працюють енергоблоки. Зараз ми модернізуємо “Спрут” в частині доступу до системи та конфеденційності інформації, - наголосив генеральний директор Рівненської АЕС Михайло КОЛІСНИЧЕНКО.

19.04.2012Володимир МИКОЛАЙЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2012p. 
На головну сторінку