Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №549 від 26.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відкриття

На Бандеру за дозволом

На Бандеру за дозволом

На позачерговому засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради затвердили Концепцію створення Центру надання адміністративних послуг.

Після створення цього центру громадяни зможуть з легкістю оформити всі документи в одному місці. Отримати державну реєстрацію юридичної особи, дозвіл на розміщення зовнішньої реклами і ще багато послуг стане набагато доступнішими.

- Під поняттям концепція проекту ми розуміємо - визначення завдання центру та виокремлення основних пунктів забезпечення та функціонування цього центру, - розповідає керуючий справами виконкому Святослав ВЛАСЮК. - Споживач у результаті створення центру отримає забезпечення прозорості дій стосовно послуг, що надаватимуться центром, виконання спрощених процедур, зменшення часу на отримання послуги та отримання максимальної кількості послуг в одному місці. Зараз ми маємо заявки на 60 типових послуг, та їх кількість буде значно більшою.

За словами Володимира Хомка, розташувати центр планують на вулиці Степана Бандери в колишньому приміщенні кафе “Москва”. Зараз там відбуваються ремонтні роботи. Та Центр надання адміністративних послуг знаходитиметься за цією адресою недовго. Адже обласна адміністрація наразі шукає інвестора для будівництва великої будівлі. І коли вона буде зведена, один із поверхів віддадуть під Центр надання адміністративних послуг.

- Цей центр має допомогти громадянам заощадити свій час, - розповідає мер міста Рівне Володимир ХОМКО. - Тобто в одному приміщенні людина може здати документи та отримати всі необхідні підписи та печатки.

Схожі центри, відкриті майже в усіх районах та містах обласного підпорядкування України. Вони видають документи дозвільного характеру у сфері господарської діяльності. Що стосується ситуації із видачі документів зараз, то в Рівненській області надається 149 видів адміністративних послуг, з яких 51 є платною.

26.04.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 26.04.2012p. 
На головну сторінку