![]() |
№549 від 26.04.2012p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Знай наших!
На базі Головинського вищого професійного училища нерудних технологій Житомирської області відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів випускних груп професійно-технічних навчальних закладів із професії “Пекар”, в якому взяли участь 19 переможців ІІ етапу, який проводився на регіональному рівні.
- Ганнусю, що входило в конкурсну програму?
- Виконання теоретичних та практичних завдань. Учасники конкурсу повинні були виступити з презентацією на тему “Я і мій навчальний заклад”, виконати тести на комп’ютері й показати перед прискіпливим журі свою фахову майстерність: усім було поставлено завдання спекти крендель і 10 пряників.
- У чому ти вбачаєш секрет свого успіху?
- Можливо, в тому, що я не простий пекар, а навчаюся в групі пекарів-цукерників. У ліцеї чудові викладачі та майстри виробничого навчання, вони зуміли прищепити мені любов до пекарської справи, інтерес до глибокого вивчення технології та устаткування хлібопекарського виробництва. І, звичайно, велике значення для професійного гарту наших випускників має проходження майбутніми фахівцями практики на кращих підприємствах Рівного - хлібозаводах №2 і 3 та кондитерській фабриці.
- Як відзначили переможців конкурсу?
- Почесними дипломами і цінними подарунками. Особисто я отримала кухонний комбайн “П’ять в одному”, якому дуже рада. Крім того, всім нам вручили святкові набори кондитерських пряників та гвоздики. А директор Головинського училища, на базі якого проходив конкурс, подарував його учасникам сувеніри - яйця з граніту.
- Що означає для тебе срібна перемога в такому престижному конкурсі?
- Для мене зайняти друге місце серед 19-ти учасників всеукраїнського конкурсу фахової майстерності - велика честь і дієвий стимул для подальшого професійного зростання. Вже цього року після закінчення ліцею планую продовжити навчання у Київському національному університеті харчових технологій або в профільному ВНЗ у Львові.
- Дякую за інтерв’ю. Бажаю тобі, Ганнусю, та всьому викладацькому й учнівському колективу Рівненського торгово-професійного ліцею нових досягнень. Хай щастить!
У свої 17 років “Дюймовочка” з Великих Цепцевичів уміє не тільки пекти кренделі та пряники, а й може сама щось пошити собі й близьким. Під час навчання в середній школі Ганна Новак, пройшовши курс професійної підготовки учнівської молоді у Володимирецькому районному колегіумі, здобула спеціальність швачки другого розряду.
26.04.2012 | Спілкувався Олександр ОЛЬХОВИК |
Рівне-Ракурс №549 від 26.04.2012p. На головну сторінку |